Vene17_Sargo 33

Ajoneuvot Venenäyttely 14.2.2017

Vene17: Euroopan paras perhevene – Sargo 33

Sargo niittää mainetta järkevillä joka sään monikäyttöveneillään. Malliston uutuus on voittanut kansainvälisen venejournalistien palkinnon parhaana perheveneenä.

Sargon saama eurooppalaisten venejournalistien tunnustus myönnettiin parahiksi juhlistamaan kokkolalaisen Nautorin alihankkijana aloittaneen Sarins Båtar –veneveistämön 50-vuotisjuhlia.

Vene17_Sargo 33

Alkujaan Minor –nimellä tunnettujen takahyttiveneiden jälkeen brandi muutettiin Sargoksi 2014 kansainvälisiä markkinoita varten. Perusperiaate järkevästä ja kestävästä joka sään monikäyttöveneestä vaativille käyttäjille on säilytetty. Sargoja on käytössä muun muassa Saksassa venepoliiseilla.

Uutuus malliston suurempaan päähän

Sargo 33 asettuu 25-36-jalkaisen malliston suurempaan päähän. Koko mallisto noudattaa samaa konseptia ympärikäveltävästä ohjaushytillisestä veneestä vain kokoa kasvattaen, aivan kuten pahimmat kilpailijat Targa ja Nord Starkin. Peräkansi on suuri sekä sivukannet leveät ja turvalliset kulkea. Erotuksena pienemmistä malleista Sargo 33:n salongista on ovi suoraan peräkannelle sivuliukuovien lisäksi.

Vene17_Sargo 33

Myös sisätilat on uudelleen järjestetty, ruokailuryhmä on vasemmalla kyljellä ja pentteri oikealla kuskin takana. Pienissä malleissahan ruokailuryhmä on kabiinin perällä ja suurimmassa 36-mallissa oikealla sivulla kuskin takana. Samalla alakajuutan käynti ja punkat on vaihdettu toisin päin.

Vene17_Sargo 33

Uudella sijoittelulla on yksityiskohtien hionnan kanssa saatu tilat tuntumaan lähes yhtä väljiltä kuin isommassa 36:ssa, makuupaikkojakin on samat viisi.

Vene17_Sargo 33

Tuplamoottoreilla suorituskykyä

Sargo 33 toimitetaan joko yhdellä tai kahdella Volvon dieselmoottorilla, tehosuositus on 400 – 800 hevosvoimaa. Huippunopeudeksi valmistaja lupaa 28-43 solmua moottoreista riippuen. Vankkarakenteiselle ja syväpohjaiselle veneelle kertyy painoa seitsemisen tonnia, joten ainakin terhakampaa suorituskykyä kaipaavat joutuvat valitsemaan tuplamoottoriasennuksen. Tällöin hinta kohoaa 350 000 euron tietämille.

Vene 17 Båt -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.-19.2.

Teksti: Petri Munukka Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat