Vene17_Buster Phantom

Ajoneuvot Venenäyttely 13.2.2017

Vene17: Kymmenmetrinen Buster Phantom – tilaa kahdelletoista

Euroopan suurin alumiinivenevalmistaja Buster laajentaa täysin uuteen kokoluokkaan. Malliston suurin tottelee nyt nimeä Buster Phantom.

Buster Phantom vie huomion Busterin venemessuosastolla. Eikä ihme. Uutuus myllää alumiiniveneisiin keskittyneen merkin malliston uuteen uskoon.

Buster on Euroopan suurin alumiiniveneiden valmistaja, Buster –nimellä niitä on valmistettu vuodesta 1976 alkaen. Nykymallistoon kuuluu 20 venettä alkaen nelimetrisestä Buster Ministä nyt esiteltyyn Buster Phantomiin. Buster on nykyisin Yamahan tytäryhtiö, mutta valmistus tapahtuu edelleen Ähtärissä.

Vene17_Buster Phantom

12 paikkainen jättiläinen

Busterin tähän asti suurin malli Magnum on osoittautunut suosituksi, niinpä looginen kehitysaskel on suurentaa venettä edelleen. 12-paikkainen Phantom on vielä 2,3 metriä Magnumia pidempi, pituus kirjataan lukemaan 9,5 m ja leveyskin on kunnioitettava 2,86 m. Ihan joka trailerilla tätä kokonaispainoltaan kolmetonnista venettä ei enää vedetä.

Vene17_Buster Phantom

 

Buster Phantom on ensimmäinen Buster, jonka voi varustaa kahdella moottorilla. Tehosuositus on 400 – 700 hevosvoimaa, esittelyveneen perää koristi kaksi 350 –heppaista Yamahan perämoottoria 5,3-litraisilla veekaseilla. Näillä huippunopeus on 59 solmua.

Phantomin saa myös Yamahan elektronisella joystick-ohjauksella, joka mahdollistaa tarkan rantautumisen lisäksi moottoreiden synkronoinnin, automaattitrimmin ja vakionopeudensäädön.

Buster Phantom tarjoaa joustoistuimet viidelle

Phantomin vakiovarustukseen kuuluu ohjauskonsoliin integroitu 16-tuumainen Buster-Q –kosketusnäyttö. Järjestelmä kattaa navigoinnin, mittariston ja viihdetoiminnot. Joustoistuimia on vakiovarustuksessa kuskin lisäksi neljälle matkaajalle muiden tyytyessä takasohvaan.

Vene17_Buster Phantom

Isoimmilla moottoreilla täysin varustetun Phantomin hinta kohoaa 200 000 euron tietämille. Se tuntuu paljolta, mutta sen verran muutkin yhtä suorituskykyiset, tilavat ja avomerikelpoiset veneet maksavat. Ja niitä myös ostetaan aina vain enemmän.

Vene17_Buster Phantom

Vene 17 Båt -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.-19.2.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat