Vene17_Aquador 35 AQ

Ajoneuvot Venenäyttely 11.2.2017

Vene17: Mullistava muotoilu – Aquador 35 AQ

Tämän jälkeen kaikki muut veneet näyttävät vanhoilta.

Kuopiolaisen Bellan valmistamista veneistä isoimmat ja kalleimmat on myyty Aquador –merkkisinä. Erottelu on kuitenkin tehty ennemminkin varustelulla ja viimeistelyllä kuin erottuvalla muotoilulla. Muutos alkaa nyt, ensimmäisenä uudet linjat paljastettiin Düsseldorfin venemessuilla, sitten Göteborgissa ja nyt vihdoin Helsingissä.

Vene17_Aquador 35 AQ

Ensimmäisenä uudet linjat on saanut suurin Aquador 35 AQ. Jos se herättää messuvieraissa ihastusta, pienemmät mallit seurannevat perässä.

Norjalaista muotokieltä

Aquador 35 AQ:n uusi muotokieli on norjalaisen Espen Thorupin käsialaa. Toki moni messuvieras oli näkevinään ratkaisuissa tuttuja piirteitä muista veneistä. Joka tapauksessa uutuus on omanlaisensa sekoitus kulmikkaampia muotoja, pystyjä linjoja, daycruiserin tilankäyttöä ja ohjaushytillisten veneiden helppokulkuisuutta.

Vene17_Aquador 35 AQ

Kokonaisleveys 3,5 m mahdollistaa avarat tilat ympärikäveltävyydestä huolimatta. Sivukannet ovat epäsymmetriset, kuskin puolella sivukansi on leveämpi ja kuljettajalla on oma liukuovi. Ohjaamo on selkeän tyylikäs kahden valtavan näyttöruudun hallitsemana.

Vene17_Aquador 35 AQ

Aquador 35:en mielenjäävin piirre on valoisuus, ikkunat ovat suuria niin salongissa kuin kajuutoissakin, kattoluukku aukeaa sähköllä ja takaseinän liukulasiovet aukeavat lähes koko leveydeltään. Ovi avattuna sohvaryhmä jatkuu takakannen lipan alle.

Vene17_Aquador 35 AQ

Yksi tai kaksi moottoria

Valon määrää korostavat vielä valkoiset pöytäpinnat sekä vaalean puun ja kankaan käyttö sisustuksessa. Makuutiloista isompi on keulassa ja pienempi salongin alla, makuupaikkoja on viisi.

Vene17_Aquador 35 AQ

Aquador 35 AQ on saatavissa joko yhdellä Volvo D6-400:lla tai kahdella Mercury TDI 3.0-260:llä, painoa on näillä on liikutettavana n. 6 500 kg. Tuplamoottoreilla hinta on 309 000 € ja yhdellä moottorilla 295 000 €. Hintaan kuuluva varustelu on melko kattava, mutta kyllä keulapotkurikin saisi kuulua perushintaan.

Vene 17 Båt -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.-19.2.

Teksti: Petri Munukka Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat