Porsche lopettaa dieseleiden valmistuksen

Ajoneuvot Uutinen 20.2.2018

Yllätyskäänne: Porsche lopettaa dieseleiden valmistuksen

Muuttuneen kysynnän myötä saksalaisvalmistaja panostaa jatkossa sähköistämiseen.

Porsche on ilmoittanut lopettavansa kaikkien dieselmallien valmistuksen. Yhtiön mukaan kyse on asiakkaiden kysynnän muuttumisesta ja lähestyvistä kireämmistä päästökokeista. Porschen edustajan mukaan päätös heijastelee merkin asiakkaiden ”kulttuurista muutosta”. Esimerkiksi Panamera 4S Dieselin kysyntä käsitti viime vuonna noin 15% Panameran maailmanlaajuisesta myynnistä.

Muutoksen myötä katumaasturi Macan S Diesel ja Panamera 4S Diesel poistuvat merkin mallistosta. Esimerkiksi Macan S Dieselin viimeinen valmistuspäivä oli 15.2.2018. Huomattavaa on myös, että uuden Cayenne-katumaasturin dieselversio on ollut jo tulossa, mutta nyt mallin esittelystä on luovuttu. Porsche esitteli ensimmäisen dieselinsä vuonna 2009 juuri Cayennessä.

Valmistajan lausunnossa mainitaan myös, että dieselin poistuminen liittyy ohjelmistopäivitykseen, jonka kohtalosta keskustellaan viranomaisten kanssa. Ilmeisimmin saksalaisvalmistaja on päättänyt luopua Macan S Dieselin valmistuksesta sen sijaan, että se suunnittelisi auton uudelleen uutta WLTP-päästösykliä varten.

Porsche on käyttänyt dieselmoottoreina voimanlähteitä, jotka se on lainannut muualta Volkswagen-ryhmän sisältä. Jatkossa yhtiön tuotekehitystyö kohdistuukin entistä voimakkaammin sähköistämiseen. Valmistaja aikoo esitellä ensi vuonna täyssähköisen Mission E -mallinsa lisäksi lähitulevaisuudessa mahdollisesti myös hybridisoidun tulkinnan ikonisesta 911-urheiluautostaan. Myös Panameran hybridimalli on osoittautunut odotettua suositummaksi.

Lähde: Autocar & Evo Kuva: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat