20.1.2021

Alpine ja Lotus yhteistyöhön sähköisen urheiluauton kehittämisessä

Geely pohtii: elpyisikö Lotus muutamalla miljardilla?

Nimet Lotus ja Alpine vievät ajatukset herkästi takaisin 1970-luvulle formuloiden ja rallin pariin. Tulevaisuudessa merkit saatetaan muistaa myös yhteisestä sähköurheiluautosta.

Brittiläinen urheiluautovalmistaja Lotus ja Renaultin muutama vuosi sitten herättämä Alpine ryhtyvät tekemään yhteistyötä täyssähköisen urheiluauton kehittämisessä.

Lotuksella on parhaillaan kehityksessä täysin sähköinen Evija-hyperauto, josta on tulossa tämän hetkisten tietojen mukaan maailman tehokkain sarjatuotantoauto, mutta Alpinella ei ole tuotannossa muita malleja kuin retromalli A110:stä, jonka voimalinjaan ei olla puututtu edes sähköavustuksen muodossa.

Molemmat valmistajat tulevat tekemään yhteistyötä hyödyntämällä molempien valmistajien asiantuntijuutta, sekä yritysten tiloja Ranskassa ja Iso-Britanniassa.

Lotuksen toimitusjohtaja Phil Popham odottaa kahden ikonisen urheiluautovalmistajan yhteistyön olevan jättimäisen palkitsevaa.

– Yrityksillämme on paljon yhteistä – historiaa keveyden pioneerina ja maailmanmestaruuksia voittaneita urheiluautoja jotka toimivat yhtä erinomaisesti tiellä ja moottoriradoilla. Yhteistyömme on monin puolin luonnollista ja täyssähköisen urheiluauton kehittäminen yhdessä on äärimmäisen jännittävää yrityksillemme, faneillemme ja asiakkaillemme ympäri maailman, Popham toteaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mitä lähivuodet tuovat tullessaan?

Lotuksen tulevaisuus näyttää varsin erilaiselle kuin sen menneisyys. Lähivuosina valmistajan julkaisulistalla on Evijan ja Alpine-yhteistyön lisäksi polttomoottorinen jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu urheiluauto ja katumaasturiakin on povattu mallistoon.

Renault 5

Alpine sen sijaan ottaa haltuunsa Renaultin urheilullisempaa puolta. Jokunen aika sitten kerrottiin Renaultin F1-tiimin kantavan jatkossa Alpinen nimeä ja nyt Renault on kertonut, että myös Renault Sport Cars -osasto sulautetaan Alpineen. Renault Sport Carsin käsialaa on muun muassa Renault Megane RS. Brittiläisen Evo-lehden mukaan Alpine olisi julkaisemassa kolme uutta mallia lähivuosina, joista yksi olisi äreämpi versio uuden tulemisen tekevästä Renault 5:stä.

Lähteet: Lotus, Renault ja Evo Kuvituskuvat: Moottorin arkisto

Luetuimmat