19.2.2016

Ärsytetty kissapeto – Jaguar F-Type SVR

Jaguar F-type SVR

Jaguar F-Type SVR tuo hiukan lisää muskeliautoa brittisporttiin.

Jaguar F-Type R ei sekään ole erityisen hitaana pidetty auto, mutta Jaguar Land Roverin upeasti nimetty Special Vehicle Operations oli asiasta hiukan eri mieltä.

Jaguar F-type SVR

Kutittelemalla viisilitraisesta ahdetusta V8-moottorista on saatu 575 hevosvoimaa (+25 R-malliin nähden) ja 700 newtonmetriä vääntöä (+21 Nm). Samalla kiihtyvyys 0-100 kilometriä tunnissa vie enää vain 3,7 sekuntia entisen pitkästyttävän 4,1 sekunnin sijaan.

Jaguar F-type SVR

SVR-mallin suurimmat oivallukset ovat kuitenkin aerodynamiikassa sekä päivitetyssä alustassa. Samalla F-Typen linjakkuus on saanut hiukan hotrodmaisemman sävyn. Alustapäivitykset kattavat uudet iskunvaimentimet ja kallistuksenvakaajat, jäykemmän taka-akselin tuennan, leveämmät renkaat sekä taotut 20-tuumaiset vanteet.

Jaguar F-type SVR

Titaanista ja Inconelistä valmistettu pakoputkisto vaikuttaa sekin ratkaisevasti, sillä 16 kilon säästämisen lisäksi kissapeto kuulostaa suorastaan raivoisalta. Tarjolle tulee myös hiilikeraamiset jarrut, jotka vastustavat väsymistä ja tuovat vielä 21 kilon vähennyksen jousittamattomaan massaan. Yhteensä F-Type SVR karsii 25 kiloa R-malliin nähden, ja peräti 50 kiloa jos varustelistalta ruksii jarrujen lisäksi myös hiilikuituosat.

Jaguar F-type SVR

Nelivetoisen SVR:n saa niin kova- kuin kangaskattoisena ja Jaguar suostuu ottamaan varauksia Geneven autonäyttelystä alkaen.

Lähde ja kuvat: Jaguar

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat