11.2.2020

Aerovanteilla 10 km lisää toimintamatkaa: BMW iX3 esittelee säästöpyöränsä

BMW iX3 aerovanne

Täyssähköinen BMW iX3 venyttää yhdellä latauksella saatavaa toimintamatkaa uusilla vanteilla, jotka yhdistävät keveyttä, aerodynaamisuutta ja asiakkaiden tyylitoiveita.

BMW iX3, sähköversio tutusta X3:sta, saapuu myöhemmin tänä vuonna. Nyt autosta on esitelty sen aerodynaamisia vanteita, joilla on selkeä tarkoitus.

Tehtaan mukaan uudet vanteet vähentävät ilmanvastusta noin viisi prosenttia verrattuna X3:n tavallisiin vanteisiin. Niiden aerodynaaminen muoto on suunniteltu toimimaan yhdessä pyöränkaaren muodon kanssa. Koska varsinainen aerodynaamisuus saavutetaan lisäsiivekkeillä, vanteet eivät vaadi uusia työkaluja. BMW:n mukaan se on ensimmäisenä käyttämässä vanteen ilmanohjaimissa muovia pohjamateriaalina, näkyvän pinnan ollessa alumiinia.

BMW iX3 aerovanne

Pelkkä muoto ei kuitenkaan yksin riitä, vaan vanteita on myös kevennetty peräti 15 prosenttia BMW:n aiempiin aerodynaamisiin vanteisiin verrattuna. Jousittamattoman massan säästäminen parantaa puolestaan ajettavuutta. Materiaalisäästö hyödyttää jälleen valmistusprosessia.

Yhdessä BMW iX3 saavuttaa WLTP-syklillä mitattuna 2% pienemmän kulutuksen, merkiten 0,4 kWh / 100 km säästöä. Toimintamatkassa mitattuna säästö tarkoittaa kymmentä lisäkilometriä.

Asiakas voi valita matta- ja kiiltopinnan lisäksi erilaisia värivaihtoehtoja, joten vanteet voivat esimerkiksi viitata auton väriin. Lisäksi näkyvää pintaa voidaan muokata erilaisin kuvioin.

BMW iX3

BMW:n mukaan uudet vanteet erilaisine versioineen tullaan näkemään myös BMW iNext ja BMW i4 -malleissa.

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy