15.11.2021

Citroën Ami poliisiautona Kreikassa – tarkoituksena pelotella rikolliset tiehensä?

Citroën Ami Chalki

Ehkä pelottelutaktiikka ei Citroën Amin kohdalla kovin hyvin toimi, mutta jos pienelle paratiisisaarelle halutaan paikallisesti päästötön ja ahtaille kujille mahtuva poliisiauto, on se varmasti erinomainen valinta.

Chálkin (äännetään [halki]) historiallinen lomasaari sijaitsee Egeanmerellä, Rodoksen naapurissa. Pienellä saarella ja sen ainoassa kylässä on alle 500 vakituista asukasta, mutta turistikaudella väkimäärä toki moninkertaistuu. Nyt Chálkin kunta on pyrkimässä nollapäästöiseksi, ja sitä varten se on ryhtynyt yhteistyöhön Citroënin kanssa. Hanke on osa laajempaa Kreikan hallinnon hanketta. Sen puitteissa Chálkista tulee ensimmäinen GREEK-ECO -saari.

Citroën Chalki

Hankkeessa yhtenä oleellisena osana on varsin yleisen näkemyksen mukainen tavoite liikenteen sähköistämisestä. Se onkin hyvä aloittaa pieneltä alueelta. Eurooppalainen vihreään energiaan siirtymisen laboratorio – Chálkin saari – saa Citroënin kanssa tehdyn sopimuksen myötä oivallisen pesämunan tähän tarkoitukseen. Ranskalaisvalmistaja on toimittanut saarelle kaikkiaan kuusi autoa, joista kahdelle on solmittu kahden vuoden ilmainen leasingsopimus, jonka rauetessa Citroën ostaa autot itselleen, lahjoittaen ne sitten pysyvästi Chálkille. Tämä on varmasti kummankin osapuolen etujen kannalta erinomainen diili.

Citroën Chalki

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sähkösitikoita joka tarpeeseen

Jutun otsikossa mainittu ”hurja” poliisiauto eli Ami on päätynyt saarelle kaksin kappalein, toinen niistä rannikkovartiostolle. Kunnan tarpeisiin on saatu kaksi ë-C4:ää ja yksi ë-Jumpy. Näistä kerrotaan olevan hyötyä kaikille saarelaisille, mahdollisesti vuokraamalla niitä. Lisäksi saaren energiantuotanto on vastaanottanut yhden ë-Jumperin.

Kuinka luulet mopoautoksi rekisteröitävän, 6 kilowatin tehoisen kinnerin pärjäävän takaa-ajotilanteessa? Ei välttämättä kannattaisi laittaa ainakaan isoja rahoja likoon, mutta se ei tässä tapauksessa haittaa, sillä alle 40 neliökilometrin saarella ei kovin pitkää tieverkkoa ole, ja autoilukin on rajoitettua tai kiellettyä suurimman osan ajasta.

Citroën Ami poliisiauto Kreikka

Teksti: Benjamin Helander Lähde ja kuvat: Citroën

Lisää aiheesta

Luetuimmat