8.2.2021

DS Automobiles DS 4 – kurvikas ranskalainen siluetti

DS Automobiles DS 4

DS Automobiles DS 4 yhdistelee perinteisen viistoperän ja SUV-luokan tyylejä haastaakseen muun muassa sekä Audi A3 että BMW X1 -mallit.

DS Automobiles DS 4 yrittää yhdistellä kahden luokan autoja yhteen sulavalinjaiseen ja kurvikkaaseen pakettiin. Premium-luokan C-segmenttiin tähtäävä DS 4 valikoi viistoperän vaikutteita joihinkin lasketun kattolinjan katumaasturimaisiin käänteisiin. Näillä eväin, ja 430 litran tavaratilalla, tähtäimessä on sellaisia autoja kuin Audi A3 ja Mercedes-Benz GLA.

– DS 4 luotiin määrittelemään premium-luokan C-segmentin auto uusiksi. Se on suunnattu asiakkaille, joita houkuttelee kaksi erilaista korimuotoa: uudistunut coupé-SUV sekä perinteinen kompakti hatchback. Ajatus näiden kahden houkuttelevuudesta ohjasi päätöksiämme, sanoo DS Automobilesin tuotepäällikkö Marion David.

Uusi DS 4 pohjautuu samalle konsernin EMP2-perusrakenteelle kuin esimerkiksi Citroën C4 ja Opel Corsa. Valmistaja kuitenkin kertoo uutuuden omaavan peräti 70% täysin uusia tai ainoana tämän perusrakenteen käytössä olevia osia. Ehkä vieläkin mielenkiintoisempana seikkana EMP2 mahdollistaa myös täyssähköauton valmistamisen, kuten konsernisisarista esimerkiksi Citroën ë-C4, Opel Corsa-e ja Peugeot e-208 osoittavat – tästä ei kuitenkaan ainakaan vielä saatu vihiä.

DS Automobiles DS 4

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

DS Automobiles DS 4

Auton keulalta löytyy DS:n uudet kapeat matriisiledajovalot, mutta ehkä vieläkin huomiota herättävämpi on auton koko muoto. Tuo 4,4 metriä pitkä paketti on samalla 1,83 metriä leveä ja pyörät on sullottu aivan nurkkiin asti pitämään ylitykset lyhyenä. Korkeutta uutuudelle ilmoitetaan 1,47 metriä. Sulavaan siluettiin yhdistetään teräviä pokkauksia ja esimerkiksi ovenkahvat näyttävät osalta autoa jälkikäteen päälle liimattujen hyllyosien sijaan.

Värivaihtoehtoja tulee tarjolle seitsemän kappaletta. Näistä Copper Gold ja Lacquered Grey ovat täysin uusia, kun taas Pearl Crystal, Platinum Grey, Red Velvet, Pearl White ja Perla Nera Black on löytynyt valmistajan valikoimista aiemminkin.

DS Automobiles DS 4

Digital Seamless Cockpit

Sisällä ohjaamoa hallitsee niin sanottu Digital Seamless Cockpit, joka tarkoittaa käytännössä kahta keskikonsolin kosketusnäyttöä, joiden tarkoituksena olisi rauhoittaa kuljettajaa. Esimerkiksi ilmastoinnin lämpötilaa säädetään edelleen kosketusnäytön kautta, mutta autosta löytyy myös rivi perinteisiä painikkeita tuulilasin huurteenpoistoa, ja muita vastaavia toimintoja, varten.

Valmistajan mukaan DS 4:n sisätilat sulauttavat toisiinsa hienostuneisuuden ja teknologian. Verhoiluvaihtoehdoista löytyy muun muassa eri tyyppisiä nahkalaatuja, villaa sekä keinomateriaalien kalliimpaa päätä edustavaa Alcantaraa. Monenlaisia materiaaleja ja viimeistelyvaihtoehtoja on tarjolla myös koristelistoihin.

DS Automobiles DS 4

Mukavuutta varusteilla

Yksi mallin erottautumistekijöistä on luokassaan ainutlaatuinen, isommasta DS 7 Crossbackista lainattu, DS Active Scan. Kyseessä on kameroilla tien pintaa lukeva, ja sen perusteella iskunvaimennusta säätävä, jousitusratkaisu. Asentotunnistimen ja kiihtyvyysantureiden avulla järjestelmä ohjaa jokaisen pyörän jousitusta itsenäisesti.

Samalla 2-tason autonominen ajaminen on läsnä monista muista DS-malleista päivitetyn järjestelmän myötä. Nyt mukana on DS Drive Assist 2.0, joka voi suorittaa myös puoliautomaattisen ohituksen, säätää nopeutta kaarteissa ja tunnistaa tienviitoista odotettavissa olevat nopeussuositukset.

Auton etumaskin keskellä sijaitseva infrapunakamera tuntee nimen DS Night Vision. Sen luvataan tunnistavan jalankulkijat ja eläimet aina 200 metrin päästä myös hämärässä sekä yöaikaan. Kuljettaja voi tarkkailla tietä infrapunakameran välityksellä digitaalisen mittariston näytöltä, mutta saa tarvittaessa aina myös ilmoituksen vaarasta heijastusnäytölle ilmestyvänä varoituksena.

DS Automobiles DS 4

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lataushybridi vai perinteinen polttomoottori?

DS Automobiles DS 4 saapuu alusta alkaen tarjolle lataushybridinä. Tuo malli yhdistää 180-hevosvoimaisen nelisylinterisen turboahdetun bensiinimoottorin ja 110-hevosvoimaisen sähkömoottorin tuottamaan yhteistehoa parhaimmillaan 225 hevosvoimaa e-EAT8-vaihteiston kautta. Akun koko on 12,4 kilowattituntia, jonka avulla luvataan yli 50 kilometrin sähköinen toimintamatka WLTP-mittaussyklissä.

Myös perinteisiä polttomoottorivaihtoehtoja tullaan tarjoamaan sekä bensiini- että dieselmoottorilla. Bensiinipuolesta vastataan nimessään tehot paljastavilla PureTech 130, 180 sekä 225 hv -moottoreilla ja näillä näkymin ainoaksi dieselmoottoriksi tarjolle tulee 130 hv BlueHDi. Kaikista malliversioista löytyy vakiovarusteena 8-pykäläinen automaattivaihteisto.

DS 4 on jo nähtävissä virtuaalisesti istumalla, Vantaalla sijaitsevan, Helsingin DS Storen nappanahkaiseen simulaattoriin, jonka avulla oman DS 4 -mallin voi suunnitella virtuaalilasien läpi katsoen. Itse fyysinen auto saapuu liikkeisiin vuoden 2021 lopulla, joten odottavan aika on vielä pitkä.

Kuvat ja lähde: DS Automobiles

Luetuimmat