29.12.2020

Ensiasennusrengas myös sinun tulevaan Lamborghiniin? – Bridgestone Potenza Sport hakee suorituskykyä uusin innovaatioin

Maailman suurin rengasvalmistaja esitteli seuraajan S001-sporttirenkaalle. Bridgestone Potenza Sport on saatavilla ensi vuoden alusta lähtien.

Japanilainen rengasvalmistaja Bridgestone tuo markkinoille uuden suorituskykyiseen ajamiseen tarkoitetun renkaan joka kantaa nimeä Potenza Sport. Valmistaja kertoo renkaan tarjoavan äärimmäistä suorituskykyä ja muun muassa BMW 8-sarja, Lamborghini Huracán STO ja Maserati MC20 -autoissa tullaan käyttämään uutuutta ensiasennusrenkaina.

Tuotteen kehityksen taustalla on maailman suurimman rengasvalmistajan kokemuksen lisäksi hyödynnetty markkinatutkimusta, jotta tuotetta voitaisiin kehittää asiakkaiden mielten mukaiseksi. Lisäksi Bridgestone muistuttaa, että sillä on historiaa myös Formula 1:n rengastoimittajana – moottoriurheiluosaamista on kuulema hyödynnetty Potenza Sportin kehittämisessä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ensitestit suoritettu

Valmistajan mukaan uutuusrengas saavutti TÜV SÜDin testeissä sen kilpailijoita paremmat arvosanat kuivan jarrutuksen ja vakauden osa-alueilla. Myös ominaisuudet märällä ja kaarreajossa olivat Bridgestonen mukaan kärkiluokkaa.

Valmistaja kertoo myös, että Potenza Sportissa on sen edeltäjää, Bridgestone S001:ä parempi kulutuskestävyys.

Suorituskyvyn lisäksi rengas on tarkoitettu vastaamaan arjen käyttötarkoitusta, eli renkaan pitäisi toimia hyvin rataolosuhteiden ulkopuolellakin.

Potenza Sportin pintakuviossa käytetään aiempaa jäykempiä 3D-lamelleja joiden luvataan parantavan jarrutusominaisuuksia ja kulutuskestävyyttä. Keskiosan uusi hybridivahvistus puolestaan parantaa vakautta ja ohjausvastetta.

Pienimmillään 17-tuumainen

Rengas tulee markkinoille tammikuussa 2021 ja se on saatavilla 17–22 -tuumaisena.

Potenza Sport on uusin luku Bridgestonen suorituskykyisten renkaiden historiassa. Siinä näkyy historiamme ja innovointikykymme moottoriurheilussa, halumme vastata tinkimättömästi kuljettajien tarpeisiin sekä alalla vertaistaan hakevat investointimme tutkimus- ja kehitystyöhön. Suunnittelimme premium-luokan urheilullisen renkaan, joka pitää hallinnan kuljettajalla ja vapauttaa auton suorituskyvyn. Potenza Sport todellakin asettaa riman urheilullisten renkaiden suorituskyvylle, Bridgestone Central Europen toimitusjohtaja Christian Mühlhäuser maalailee.

Lähde ja kuvat: Bridgestone

Luetuimmat