17.4.2020

FIA:n rallipomo lupailee kovia – tulevaisuudessa jokaisessa rallissa jopa 20 tehdastiimin tukemaa autoa

Korona on keskeyttänyt muun urheilun tapaan myös rallin MM-sarjan. Kansainvälisen autoliiton rallipomo Yves Matton uskoo kuitenkin rallin nousevan koronan jälkeen vahvempana kuin koskaan, ja tarjoavan lähitulevaisuudessa nykyiseen määrään nähden jopa kaksinkertaisesti tehtaan tukemia ralliautoja.

Kansainvälisen autoliitto FIA:n rallipomo ja entinen Citroënin rallipuolen tallipäällikkö Yves Matton kertoi rallisivusto Dirtfishille kovista odotuksistaan koskien rallin MM-sarjan tulevaisuutta koronavirusepidemian jälkeen.

Koronavirus on siirtänyt ainakin kolmea seuraavaa MM-rallia, ja Dirtfishin mukaan odotettavasti listan jatkoksi liittyy myös vuosien tauon jälkeen takaisin MM-sarjaan palaamassa ollut Kenian Safariralli. Näin ollen aikaisintaan rallia ajettaneen seuraavan kerran Suomen Neste-rallissa elokuussa.

Matton myöntää koronaviruksen aiheuttaman kriisin vaikuttavan suuresti moottoriurheiluun ja rallin MM-sarjaan. Rallipomo kuitenkin kertoo, että hänellä on tunne, että FIA pyrkii olemaan kriisin jälkeen vahvempi kuin koskaan ennen.

Lisäksi Matton kertoi Dirtfishille kaikkien osapuolten keskustelevan rallin tulevaisuudesta huomattavasti aiempaa avoimemmin, ja muutama viikko aiemmin torpatut ideatkaan eivät herätä enää yhtä voimakasta vastarintaa.

Eroksi F1-sarjaan Matton kertoo valmistajien haluavan yhä pysyä aiemmassa aikataulussa tulevien tekniikkasääntömuutosten suhteen, joiden on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2022. Formulamaailmassa suurten tekniikkamuutosten voimaantuloa lykättiin jo aiemmin vuodella.

– Yksi erittäin tärkeä asia on, jonka kanssa olemme ehkä erilaisessa asemassa kuin Formula 1, että kaikki rallin MM-sarjassa mukana olevat valmistajat viestivät vahvasti haluavansa yhä sitoutua vuoteen 2022, Matton toteaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksinkertainen määrä autoja

Rallipomo myös puhuu hurjista luvuista koskien lähivuosia, joita nykytilanteessa voi olla vaikea uskoa.

– Ehkä meidän täytyy muuttaa vielä jotain, mutta kaikki valmistajat ovat kertoneet haluavansa sitoutua vuoteen 2022 ja se on tulevaisuuden kannalta tärkeintä. Ja ehkä enemmän kuin koskaan he ovat melko vakuuttuneita rallin tulevaisuuden lisäksi lajin jatkuvuudesta ja ideasta saada 20 tehdastiimin tukemaa autoa jokaiseen kilpailuun, Matton sanoo.

Kuluvalla kaudella eniten tehtaan tukemia WRC-autoja on ollut lähtöviivalla eniten Monte Carlossa, jossa kuninkuusluokan autoja nähtiin 11 kappaletta jos mukaan lasketaan M-Sportin kalustoa omakustanteisesti vuokrannut Jocius Deividas.

Lähde: Dirtfish Kuvituskuva: Citroën Racing

Luetuimmat