2.8.2016

Ford Kuga ST-Line – urheilullisesti madallettu katumaasturi

Ford Kuga ST-Line

Kerro, kerro KugaSTin ken on maassa sporttisin.

Fordin tuore ST-Line-mallisto laajenee lähes välittömästi. Nyt pururadoilla on käynyt urheilullistumassa Kuga-crossover. Suurin osa muutoksista on jälleen kosmeettisia, mutta alustamuutokset lupaavat myös kallisteluvapaampaa katumaasturointia.

Fordin katumaasturimallistossa Kuga ST-Line toimii eräänlaisena vastakohtana luksuspainotteiselle Kuga Vignalelle. ST-Linen myötä Kugan keulamaski on saanut hunajakennokuvioinnin ja Ebony Black -kiiltomustan värityksen. Useat muut korin suojapaneelit ovat korinväriset, mutta kattokaiteet ja perän pohjasuoja liittyvät mustien yksityiskohtien joukkoon. Myös etu- ja takavalot ovat tummennetut, kuten myös auton ikkunat. Vyötärölinja sekä molemmat vannevaihtoehdot ovat niin ikään mustat.

Ford Kuga ST-Line

Sisällä luvassa on istuinten, vaihdekepin pussin sekä ratin kontrastritikkaus, urheiluistuimet puolinahalla ja Deep Space -metallivärillä käsitelty kojelauta.

Kuga ST-Linen alustaa on madallettu 10 millimetriä, jonka luvataan tuovan vakaamman ja terävämmän ajettavuuden yhdessä paksumpien kallistuksenvakaajien kanssa. Myös jousituksen puslat on lainattu Ford Focuksesta samasta syystä ja samalla jousien ja iskunvaimentimien asetukset on tarkistettu. Fordin mukaan jopa sähköinen ohjaustehostus on saanut uuden kalibroinnin terävämpää ja urheilullisempaa ajettavuutta varten.

Ford Kuga ST-Line

Kuga ST-Line on vaihtoehtona kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä. Niihin kuuluu Kugan uusi 1,5-litrainen TDCi-dieselmoottori, joka korvaa aiemman 2,0-litraisen TDCi-dieselin tehojen pysyessä 120 hevosvoimassa. Muutoksen myötä odotetaan noin 5 prosentin parannusta polttoainetaloudessa, Fordin vihjaillessa 4,4 litran yhdistetystä kulutuksesta per 100 kilometriä.

Kuga ST-Line saapunee Eurooppaan syksyllä yhdessä virkistyneen Kugan kanssa, jolloin esimerkiksi Fordin viihdejärjestelmän tehtäviä hoitava Sync päivittyy versioon 3.

Lähde ja kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat