8.7.2022

Ford USA juhlii F-sarjan 75-vuotista uraa värien keinoin

Kaksivärisyys ansaitsee palata muotiin, kun Ford juhlistaa pitkän linjan amerikkalaista ikoniaan, bestselleriä.

Fordin tapa toteuttaa F-150 "Heritage Edition" on oikeastaan aika osuva koko konteksti huomioiden. Ford olisi voinut ottaa käsittelyyn mitä hurjimmalla kuviteltavissa olevalla tavalla F-150 Raptorin tai soittaa Shelbyn pojat apuun.

"Heritage Edition" perustuu kuitenkin näiden sijaan F-150 -mallisarjan toiseksi edullisimpaan XLT-versioon, ilman silmille hyppeleviä lisäkrumeluureja. F-150 on nimittäin - nyt jo 75 vuoden ajan ollut - amerikkalainen kansanauto, siis tapa kuljettaa ihmiset ja tarpeet paikasta toiseen.

Juuri tässä mielessä hillitty mutta värikäs "Heritage Edition" oli oiva veto, vielä kun tiedostamme, että F-150 on eurooppalaiseen makuun jo perustaltaan kansanautoksi melko lailla yliampuva.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Viisi parasta yhdistelmää

"Heritage Editionin" kaksiväriteemalla muistellaan 70- ja 80-lukujen F-sarjalaisia. Värikuviointia kutsutaan termillä A-B-A. Niistä B on ikään kuin pääväri, jota löytyy korin keskeisimmistä osista. A-värillä on puolestaan maalattu katto, pilarit sekä alempana korissa helmat ja puskurit.

Valittavissa on viisi parasta väriyhdistelmää: Atlas Blue, Avalanche tai Area 51 yhdistettynä Agate Blackiin sekä Race Red tai Antimatter Blue yhdistettynä Carbonized Grey'n.

Erityinen "75 Years" -logo löytyy tuulilasin yläreunasta, kirjailtuna keskikonsolista sekä tietoviihdenäytön aloitusnäkymästä.

Jälleen myyntitilastojen kärjessä

Fordin F-sarja on paistatellut USA:n automyyntitilastojen kärjessä jo neljä vuosikymmentä. Kuukausittaisissa tilastoissa Yhdysvaltain pickupmarkkinat ovat monestikin kääntyneet GM:n tuotteiden, sisarmallien Chevrolet Silveradon ja GMC Sierran hyväksi, mutta kuluvan vuoden tilastossa F-sarjalainen on jälleen vetänyt pidemmän korren. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana myytiin lähes 300 000 yksilöä. Uusien kuvioiden, kuten täyssähköisen F-150 Lightningin myötä tämä ikoninen full-size pickup saanee jatkaa rauhassa myyntikuninkaana kohti 100 vuotta ja sen yli.

Lähde ja kuvat: Ford Teksti: Benjamin Helander

Lisää aiheesta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat