18.6.2020

Kaupunkimaasturi ja pakettiauto risteytyvät: Ford Transit saa Trail ja Active -mallit

Transit Trail

Mikäli juhannusmatka mökille pakettiautolla tyssää maastokyvykkyyden puuttumiseen, saattaa Fordilla olla ratkaisu ongelmaasi. Ford Transit Trail ja Active -mallien luvataan menevän haastavissa olosuhteissa perinteistä Transittia pidemmälle.

Ford esitteli Transit-pakettiautostaan haastavampiin olosuhteisiin suunitellut Trail ja Active -mallit.

Transit ja Transit Custom Trail -malleja valmistaja kuvaa karski-ilmeisiksi ja niiden luvataan tarjoavan enemmän suorituskykyä niille, jotka työskentelevät helppokulkuisten teiden ulottumattomissa.

Trail-mallien puskurien alle ja sivupaneeleihin on lisätty mustat suojukset, ja mattamustaa etusäleikköä koristetaan FORD-tekstillä. Lisää ulkonäköä haetaan myös 16-tuumaisilla alumiinivanteilla ja etuovien trail-logolla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vain nelivetoisena, halutessaan kevythybridinä

Oleellisempana tietona etenemiskyvystä kerrottakoon, että Transit Trail -mallit saapuu Suomeen ainoastaan nelivetoisina. Vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa mLSD tasauspyörästön lukko. Malliin on saatavilla myös älykäs nelivetojärjestelmä, joka siirtää enimmillään 50 prosenttia moottorin väännöstä etuakselille.

Transit Trail
Ford Transit Custom Trail erottuu muusta mallistosta mustilla yksityiskohdilla.

Ajamisen helpottamiseksi Transit Trailissa on myös Slippery ja Mud/Rut -ajotilat, joita käytetään kojelaudassa olevan ajotilavalitsimen avulla. Älykäs nelivetojärjestelmä tuo mukanaan myös AWD Lock -tilan, jolla väännön voi lukita tarvittaessa 50:50-suhteeseen akseleiden välille.

Trail-lisä mallinimen perässä tuo vakiovarusteiksi muun muassa täysnahkaiset istuimet, ilmastoinnin, lämmitettävän tuulilasin ja ajovaloautomatiikan. Voimanlähteenä toimii 2,0-litrainen EcoBlue-dieselmoottori, joko 130-, tai 170-hevosvoimaisena. Halutessaan dieselmoottorin kylkeen saa 48-voltin kevythybriditekniikkaa.

Active-meikkaus nyt myös hyötyajoneuvoissa

Fiestan ja Focuksen Active-mallien lisäksi Transit Custom ja Tourneo Custom saavat katumaasturimeikin. Valmistajan mukaan SUV-inspiroima korimuotoilu koostuu mallikohtaisista 17-tuumaisista kevytmetallivanteista, Active-malleille tyypillisestä etusäleiköstä, vakiovarusteeksi kuuluvista kattokaiteista ja autoa ympäröivillä ’’yksityiskohdilla’’.

Transit Active
Ford Transit Custom ja Tourneo Custom Active-malleina.

Active-mallisuus kerrotaan kanssaliikkujille auton perän suurella Active-teippauksella ja jokaisesta lokasuojasta löytyvällä Active-logolla.

Tekniikan puolesta haastaviin maastoihin tuodaan helpotusta mLSD-lukolla. Kaikissa Active-malleissa on osanahkaverhoillut istuimet ja Tourneo Custom Activessa on sinisävyinen mittaristo.

Ford kehuu Tourneo Custom Activen sisätilojen muunneltavuutta.

Activen voimanlähteitä on kolmen eri tehoisia: 130-, 170- ja 185-hevosvoimaisia. Vaihteistoksi voi valita automaatin tai manuaalin, mutta tasauspyörästön lukko on saatavilla ainoastaan manuaalivaihteisiin malleihin.

Lähde ja kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat