23.2.2017

Lahti2017: Ensimmäinen ja ainoa Suomessa: musta hampurilainen Black Ace Burger

musta hampurilainen

Lahdessa toimiva Ace Corner Suomen moottoripyörämuseon yhteydessä tarjoaa jotain ainutlaatuista. Musta hampurilainen on ruokalistan uutuus, joka tuli myyntiin ensimmäisen kerran Lahden MM-kisojen ajaksi.

Musta se on. Palanut? Ei. Maistuuko hiileltä? Ei, vaikka ensimmäinen maistelu vähän siltä vaikuttikin. Lopulta tulin siihen tulokseen, että kyse oli enemmän visuaalisesta harhasta: kun se näyttää palaneelta, sen täytyy myös maistua hiileltä. No ei maistu, ei. Sen sijaan Black Ace Burgerin nimeä kantava uutuus heittää kyllä melkoisen haasteen paikallisille kilpailijoille.

Lahti on jo jonkun aikaa kerännyt mainetta sillä, että kaupungista löytyy amerikkalaistyylisiä ravintoloita yllin kyllin. Kilpailu tekee tietenkin hyvää ja musta burgeri on yksi osoitus siitä.

Paikan omistaja Riku Routo on syystäkin ylpeä.

– Tämä on ainoa musta hampurilainen Lahdessa ja todennäköisesti koko Suomessa. Halusimme kehittää jotain ainutlaatuista ja tässä se nyt on, Riku Routo kehaisee.

musta hampurilainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Oma keittiö ja lähituottajat

Black Ace Burgerin herkullisen maun salaisuus piilee osin siinä, että se valmistetaan kastikkeita myöten omassa keittiössä. Raaka-aineet tulevat lähituottajilta. Musta sämpylä on Villähteen Leivän tuotantoa ja Lahden seudulla Ace Cornerilla on siihen yksinoikeus. Black Angus-täyslihapihvi tulee Vuorisen lihasta Lahden kauppahallista. Jack Daniel´s barbequekastike ja valkosipulimarinoidut punasipulit ovat nekin oman keittiön tekemiä.

musta hampurilainen

Ensi-ilta nyt, seuraavaksi vasta kesällä

Ace Corner ja Suomen moottoripyörämuseo viettävät normaalisti talvilepoa näihin aikoihin vuodesta. Nyt hiihdon MM-kisat avasivat myös museon ja Ace Cornerin ovet.

Kisavieraat löytävät paikan vaikkapa Vesijärven jäätä pitkin kävellen. Lahden matkustajasatamasta suoraan kohti Niemen satamaa jää kantaa kyllä ja suksillakin pääsee.

Jos uutuus kiehtoo, sitä kannattaa käydä maistamassa ennen kisojen päättäjäisiä, sillä seuraavan kerran sitä saa vasta kesällä.

musta hampurilainen

Muut Amerikan herkut

Lahdesta löytyy lukuisia muitakin amerikkalaista ruokaa kunnioittavia ravintoloita. Näistä kerrottiin jo aiemmin jutussamme Amerikkaa lautasella.

Teksti ja kuvat: Eila Parviainen

Lisää tietoja Black Ace Burgerista ja Suomen moottoripyörämuseosta: www.moottoripyoramuseo.fi

Päivitetty 24.2.2017 klo 8.54: otsikon väitteiden vastaisesti Black Ace Burger ei ole Suomen ensimmäinen musta hampurilainen.

https://moottori.fi/matkailu/jutut/amerikkaa-lautaselle-mista-loytyy-lahden-paras-burgeri/

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat