2.7.2020

Lisää tarjontaa viistoperämarkkinoille: Citroën C4 palaa kolmen käyttövoiman turvin ja lupailee mukavaa matkantekoa

Citroen C4

Citroen C4 palaa täyttämään paikkansa ranskalaisvalmistajan viistoperänä. Autosta saa muokattua itselleen mieleisen varsin helposti, sillä tarjolla on kolme eri käyttövoimaa ja useita eri väri- ja sisustavaihtoehtoja. Ominaisuuksia voi täydentää valitsemalla ajoavustimia mielensä mukaisesti.

Erikoiseen asuun sonnustautunut uusi Citroën C4, ja sen sähköinen sisar ë-C4, seuraavat Citroënin toimitusjohtaja Vincent Cobéen mukaan suoraan C4 Cactusta. Lisäksi valmistaja kertoo uuden C4:n edustavan valmistajan kompaktien viistoperien kymmenettä sukupolvea. Saman sarjan edeltäjiin mainitaan muun muassa vuoden 1928 C4, Ami 6/ Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 ja C4 Cactus. Yhteensä autot ovat myyneet noin 12,5 miljoonaa kappaletta

Citroen C4.

Se menneistä. Uusi Citroën C4 on muotoilultaan crossovermainen, vaikka auto luetaankin viistoperien segmenttiin. Omaleimaisessa muotoilussa keulan ja perän V-mallisen led-valaistuksen kerrotaan olevan uusia Citroënin ominaispiirteitä. Muotoilua kehutaan aerodynaamiseksi, mutta lukemat pidetään yhä pimennossa.

Maavaraa autossa on 156 millimetriä. Akseliväli on 2 670 mm ja koko auton pituus 4 360 mm, eli 190 mm enemmän kuin C4 Cactuksessa. Uuden C4:n leveys on 1 800 mm ja korkeus 1 525 mm. Tavaratilan koko on 380 litraa.

Citroen C4

Digitaalisella mittaristolla, tuulilasinäytöllä ja 10-tuumaisella tietoviihdejärjestelmän näytöllä on haluttu nykyaikaista käytettävyyttä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolme käyttövoimaa, kuusi moottoria

Yksi auton valteista on sen muokattavuus, 7 erilaisen ulkovärin ja kuuden erityylisen matkustamon lisäksi käyttövoimia on tarjolla kolme: bensiini, diesel ja sähkö. Bensiinimoottorien tehon kerrotaan olevan 100–155 hevosvoimaa (PureTech 100, PureTech 130 ja PureTech 155), dieseleiden 110–130 hv (BlueHDi 110 ja BlueHDi 130) ja täyssähkömallin tasan sata kilowattia (136 hv).

Manuaalivaihteisena näistä on saatavilla PureTech 100, PureTech 130 ja BlueHDi 110. Kahdeksanportaisella EAT8-automaattivaihteiston saa PureTech 130, PureTech 155 ja BlueHDi 130 -moottoreiden yhteyteen.

Citroen C4

Sähkövoimalinjan toimintamatkaksi kerrotaan 350 kilometriä, akun kapasiteetti on 50 kilowattituntia. 0–100 km/h -kiihdytys käy 9,7 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu 150 km/h -tasolle. Brake-toiminto mahdollistaa regeneroinnin ilman jarrupolkimen käyttöä ja akkutakuu on 8 vuotta tai 160 000 kilometriä.

Sadan kilowatin pikalatauksella ë-C4:n akku täyttyy 80 prosentin varaukseen puolessa tunnissa. 11 kW -teholla lataus vie viisi tuntia ja 16 A -sukopistokkeesta täyteen latautuminen ottaa 15 tuntia ja 8 A -pistokkeesta täyden vuorokauden.

Citroen C4

Latauksen voi ajastaa haluamaansa ajankohtaan joko auton kosketusnäytöltä, tai MyCitroën -sovelluksesta.

Mukavuutta ja avustimia

Citroën painottaa C4-mallistossaan mukavuutta. Iskunvaimennuksessa käytetään Progressive Hydraulic Cushions -mukavuusjousitusta ja istuimina toimii Advanced Comfort -mukavuusistuimet. Mukavuutta luodaan myös mm. avarilla sisätiloilla, järkevillä säilytystiloilla, kojelautatarjottimella ja Smart Pad Support Citroën -tablettitelineellä.

Käyttömukavuutta tuo useat ajoavustinjärjestelmät ja liitettävyyspalvelut. Ajoavustinlistalta löytyy muun muassa aktiivinen hätäjarrutus, törmäysvaroitin ja törmäyksen jälkeinen hätäjarrutus, avaimeton avaus ja lukitus, kuljettajan vireystilan valvonta ja ajolinja-avustin.

Lähde ja kuvat: Citroën

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat