9.1.2021

Škoda Kushaq on uusi SUV – mutta tuskin meidän markkinoille

Škoda Kushaq – Teaser

Škoda Kushaq on tšekkiläismerkin uuden kompaktin SUV-mallin nimi, mutta Suomessa sitä tuskin tullaan näkemään myynnissä.

Škoda Kushaq on uusi kompakti SUV-malli, jolla tšekkiläismerkki lähtee valloittamaan Intian markkinoita. Näin ollen sitä tullaan tuskin koskaan näkemään Suomessa, mutta uutuus on silti mielenkiintoinen. Škodan Vision IN -konseptiauto vihjasi tulevan automallin muodoista ja nyt myös sen nimi on vahvistettu.

Tuon julkistetun mallinimen taustalla on sana "Kushak", joka tarkoittaa sanskritin kielellä kuningasta tai keisaria. Sanskrit on eräs Intian virallisista kielistä. Viimeinen kirjain on kuitenkin vaihdettu, jotta Škoda Kushaq saadaan istumaan merkin katumaasturimallistoon Kamiqin, Karoqin, Kodiaqin ja Enyaqin rinnalle.

Škoda Vision IN
Škoda Vision In -konseptiauto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Škoda Kushaq

Škoda Kushaq tullee myyntiin kesällä 2021 Intiassa. Tuotantoversion odotetaan olevan ulkonäöltään hyvin lähellä, erittäin valmiilta vaikuttavaa, Škoda Vision In -konseptiautoa. Sen tunnistaa Škodaksi heti keulasta tutusti muotoillusta keulamaskista sekä viirumaisista ajovaloista.

Konseptiautossa on 1,5-litrainen ja 150-hevosvoimainen TSI-bensiinimoottori ja seitsemänpykäläinen kaksoiskytkinvaihteisto. Tämä olisi Intian markkinoilla jo suorituskyvyssä yläpäätä ja huomattavasti edullisempia, esimerkiksi kolmesylinterisiä, moottorivaihtoehtoja tullee tarjolle.

Sen sijaan tietoviihdejärjestelmän tarpeisiin tehty 12,3-tuumainen kosketusnäyttö nähtäneen myös tuotantoversiosssa. Intiassa tietoviihdejärjestelmä on erityisen suuressa arvossa auton ostopäätöstä tehtäessä, joten asia on tärkeä. Apple CarPlay ja Android Auto lienevät mukana paketissa.

Uutuus pohjautuu konsernin MQB A0 IN -perusrakenteelle ja sen kokonaispituudeksi odotetaan noin Kamiqin mittaa. Oletettavasti tuotannosta pitää kuitenkin selvitä selvästi pienemmillä kustannuksilla, jotta autoa voidaan myydä Intiassa kilpailukykyisellä hinnalla. Kilpailijoiksi asettuvat muun muassa Ford EcoSport sekä Kia Seltos, jotka puhuttelevat Intiassa keskiluokkaistuvaa väestöä.

Tämä tarkoittaa hintaluokkana jotakin noin 10 000 - 13 000 euron väliltä, joten Škodalla on kova tehtävä saada tuotantokustannukset painettua niin alas. Aika tulee näyttämään miten yhtiö onnistuu.

Monet uudet autot maksavat Intiassa alle 7 000 euroa, joten hintakilpailu on kovaa. Luonnollisesti autojen vaatimukset ovat myös aivan toista kuin Euroopassa.

Kuva ja lähde: Škoda

Luetuimmat