24.1.2020

Škodan kompaktit kaasumallit Suomeen – varusteltuna bensiinimallia edullisemmin

Skoda logo

Vuoden Auto Suomessa 2020 -äänestyksessä ensimmäiseksi ja viidenneksi sijoittuneiden Škoda Kamiqin ja Scalan G-TEC -kaasumallit ovat ennakkotilattavissa. Paremmilla varusteilla kaasumallien hinnat jäävät jopa bensiinimalleja matalammiksi.

Škodan kompaktit, saman pohjaratkaisun jakavien Kamiqin ja Scalan voimalinjavaihtoehdot monipuolistuvat. Jatkossa Suomessa saatavien kolmen bensiinimoottorin lisäksi tarjolla on myös ympäristöystävällisempi G-TEC kaasumalli.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vain kolmen polkimen malleja

Iskutilavuudeltaan 1,0-litrainen G-TEC -moottori tuottaa tehoa 90 hevosvoimaa ja vääntöä 160 newtonmetriä. Sisarautonvalmistajan Seatin Arona ja Ibiza -mallien tapaan Kamiqin ja Scalan kaasuvoimalinjan saa ainoastaan kuusialueiseen manuaalivaihteistoon yhytettynä.

Skoda Scala
Škoda Scala

Scala G-TEC:in hiilidioksidipäästöiksi on saatu WLTP-mittauksissa 98–102 grammaa kilometrille varustetasosta riippuen. Bensiinimalliston WLTP CO2 -päästöt ovat 124–142 g/km. Kamiqin kaasumallin ilmoitetut päästöt ovat 101 g/km. Autoyksilöiden päästölukemissa voi olla marginaalisia eroja riippuen lisävarusteista. Päästölukemat on laskettu maakaasun arvoilla.

Skoda Kamiq
Škoda Kamiq

Molemmat mallit jakavat keskenään samankokoiset polttoainesäiliöt. Kaasusäiliöön sopii kaasua 13,8 kilogramman edestä ja bensiiniä yhdeksän litraa. Scalan ilmoitettu toimintamatka kaasulla on noin 350 kilometriä ja kokonaistoimintamatka yli 500 km.

Kolme varustetasoa

Molemmat Škodan kaasumallit tulevat saataville kolmella eri varustetasolla: Ambition, Style ja Monte Carlo. Scala 1,0 G-TEC:in saa edullisimmillaan Ambition-varustelulla 22 133,9 euron hintaan. Vastaavalla varustelulla 1,0 TSI 95 -bensiinimalli kustantaa 21 499,6 euroa. Style-varustelulla kaasukäyttöisen Scalan hinta alkaa 23 712,8 eurosta ja Monte Carlo-varustelulla 25 050,9 eurosta.

Katumaasturi Kamiq G-TEC:in hinta alkaen -malli kustantaa 23 104 euroa. Vastaavan Ambition-varustetason 1,0 TSI-bensiinimalli kustantaa 22 653,5 €, eli hintaerotukseksi jää ainoastaan 450,5 €. Style ja Monte Carlo -tasojen hinnat alkavat 25 421,6 ja 25 630,2 eurosta.

Paras varustetaso edullisimmin kaasumalleihin

Skoda Yeti Monte-Carlo
Monte Carlo -varustetason tunnistaa muun muassa tästä logosta.

Bensiinimalleissa Style ja Monte Carlo -varustelut ovat saatavissa vasta 115-hevosvoimaisesta mallista ylöspäin, joten parhaan varustetason saa Kamiqiin ja Scalaan kaasumalleihin. Hintaeroa tehokkaammalla 1,5 TSI -bensiinimoottorilla varustettuihin malleihin jää tosin kummassakin tapauksessa alle 250 euroa.

Lähde: Škoda Kuvituskuvat: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat