15.2.2021

TAG Heuer x Porsche Carrera on tietenkin kronografi – yhteistyönä kello

Tag Heuer CBN2A1F.FC6492

TAG Heuer x Porsche Carrera on kronografitoiminnolla varustettu kellomalli, jolla brändit avasivat komeasti julkisen yhteistyönsä ensimmäiset askeleet.

TAG Heuer x Porsche Carrera on uuden yhteistyön tuloksena kellomalli, josta löytyy kronografitoiminto kuten kelloja tunteva olettaa saattoi. Jossain määrin yhteistyö on yllättävä, sillä Porsche itse tarjoaa jo sekä edullisempaa Driver's Selection -kellomallistoa että erillisen Porsche Designin kautta arvokkaampia mekaanisia kellomalleja. Toisaalta kimppa on looginen.

Toisella se on kronografimalliston peruskivi, toisella nykyään ikonisen urheiluautomallin vankkumaton mallivaihtoehto. Kyseessä on tietenkin sana Carrera, joka juontaa molempien brändien tapauksessa juurensa 1950-luvulla Meksikossa ajettuun legendaarisen haastavaan Carrera Panamericana -kilpailuun.

Porsche nimesi aikanaan tehokkaimman moottorivaihtoehtonsa tuon mukaan, ja myöhemmin Carrera löysi tiensä Porsche 911 -mallistoon. Toisaalla Jack Heuer loi ensimmäisen Heuer Carrera -kronografikellon vuonna 1963 kilpakuljettajien käyttöön.

Porsche ja Tag Heuer – Logo / Logot

Carrera on oikeastaan molempien brändien jonkinlainen keulakuva, ainakin tunnettuuden suhteen, ja näin on ollut jo vuosikymmenien ajan. Ei siis mikään ihme, että se edustaa näiden kahden yrityksen yhteistyön alkua. Porsche ja Tag Heuer vihjaavat myös jatkoa mahdollisesti seuraavan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

TAG Heuer x Porsche Carrera

Uutuusmalli TAG Heuer x Porsche Carrera on varsin pitkälle vain erikoisversio hiljattain uudistuneen Carrera -mallin eräästä vaihtoehdosta. Koneisto on 80 tunnin käyntivaran tarjoava kellovalmistajan täysin omaa suunnittelua ja valmistusta oleva Heuer 02, joka on askel eteenpäin Seikon suunnitteluun pohjautuneesta Heuer 01 -koneistosta. Heuer 02 on lätkäisty kahden safiirilasin väliin, joten kellon takapuolelta voi tarkastella Porschen ohjauspyörästä vaikutteensa hakenutta vastapainoa.

Caliber Heuer 02 – Carrera Porsche

Tag Heuerin kyseisestä Carrera -vaihtoehdosta on säilytetty koneiston ja kuoren lisäksi keraaminen kiinteä kellonkehä, johon on painettu moottoriurheilussa arvokas, esimerkiksi auton keskinopeuden mittaamiseen käytettävä, takometriasteikko. Kronografin käyttöön on myös kolme pienempää taulua, jotka kertovat kellon sekuntien lisäksi myös ajanottotoiminnon kuluvat minuutit ja tunnit.

Sen sijaan TAG Heuer x Porsche Carrera tarjoaa uusina Porscheen liitettävinä piirteinä merkin mittaristoista inspiraationsa löytäneen fontin kellotaulun numerointiin ja ilmiselvänä piirteenä kellonkehästä löytyvän punaisen Porschen logon. Myös värimaailmaksi on valittu merkkejä yhdistävä punainen, musta sekä harmaa.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph

Nahkarannekkeella varustetussa vaihtoehdossa rannekkeen tikkauksista löytyy autonvalmistajalta tuttua koristetikkausta, mutta myös metalliranneke on tarjolla. Vähemmän ilmeinen uusi piirre on kellotaulun karhea kuviointi, jonka kerrotaan saaneen vaikutteensa kestopäällysteen pinnasta.

Kellon halkaisija on 44 millimetriä, joten aivan naruranteisiin se ei ehkä sovi. Hieman paksumman käden ympäryksen omaavat henkilöt sen sijaan juhlistavat takuulla uutuutta – ainakin mikäli autotallista löytyy Porsche.

Kuvat: Porsche, Lähteet: Porsche, TAG Heuer