20.9.2017

Tavalliset, tehokkaat ja tulevat: mitä lopulta nähtiin Frankfurtissa 2017?

Tavalliset, tehokkaat ja tulevat: mitä lopulta nähtiin Frankfurtissa 2017?

Tomujen laskeuduttua on aika koostaa Frankfurtin kansainvälisen autonäyttelyn juttusato saman katon alle.

Frankfurtin autonäyttely tarjosi jälleen komean katsauksen erityisesti saksalaisen autoteollisuuden mielenmaisemiin. Lukuisat merkit loistivat myös poissaolollaan, mutta siitäkin huolimatta vastassa oli melkoinen uutuusvyörytys.

Kiteytimme Frankfurtin autonäyttelyn yleiset linjaukset koostejutussa "Ei kateutta autoteollisuudelle: maasturien, sähköautojen ja poliittisen pelin ristiriitaisuus", jossa pohdimme miten ristiriitaisia autovalmistajiin lähivuosina kohdistuvat vaatimukset oikein ovat. Volkswagen-ryhmän suuria linjoja veti puolestaan pääjohtaja Matthias Müller, jonka autonäyttelyn ennakkotilaisuuden puheenvuoron tärkeimmät kohdat voi lukea jutustamme "Volkswagenin pääjohtaja Matthias Müller: vuonna 2025 neljännes täyssähköautoja".

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ihanan tavallista omaan pihaan

Hyvät, huonot ja oudot: mitä lopulta nähtiin Frankfurtissa 2017?

IAA ei ollut pelkästään sähäkän ja räväkän esiinmarssia, sillä monet esitellyistä automalleista ovat tuikitavallisia ja löytynevät suomalaisestakin katukuvasta lähivuosina.

Tehoa, niin paljon tehoa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Aspark Owl

Tuttuun tapaan kansainväliset autonäyttelyt ovat oivallinen tilaisuus valmistajille erilaisten tehomallien esittelyyn, ovathan komeat sporttimallit ja säväyttävät teholukemat hyvä tapa erottautua naapuriosaston tarjonnasta. Aina ei tehoakaan tarvita edes paljoa: yli 1 000 hevosvoiman Project ONE:n kaverina listalla on myös 138-hevosvoimainen Suzuki Swift Sport.

Siisti sähköllä, kätevästi konseptilla

Honda Urban EV Concept

Valmistajien konseptivisioissa pohdittiin jälleen sähköautoilua lähivuosina ja autonomista liikennettä lähivuosikymmeninä. Näkyipä konseptileimalla varustettuna muutama sellainenkin auto, jotka nähdään liikenteessä sangen pian – ainakin jossain muodossa. Esimerkiksi Honda lupaili, että Urban EV Concept -kaupunkiauto nähdään Euroopassa jo 2019.

Tekstit ja kuvat: Lauri Ahtiainen ja Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat