8.9.2020

Volkswagen ID.4 sisätilat selville – tältä näyttää sähkökatumaasturin ohjaamo

Volkswagen ID.4 sisätilat selville

Nyt saatiin Volkswagen ID.4 sisätilat selville ja pian koko autokin paljastetaan. Tällä kertaa kerrottiin tavaratilan koko ja kuvissa näkyy sekä autonavaimen ulkonäkö että sisätilojen verhoilu.

Muutamaa viikkoa takaperin raportoimme sarjatuotannon alkamisesta ja nyt saimme Volkswagen ID.4 sisätilat selville. Tuleva Volkswagenin sähköinen katumaasturi paljastaa nyt pitävänsä sisällään 543 litraa vetävän tavaratilan, kojelaudan valoraidan sekä osin kierrätyspulloista valmistetun verhoilukankaan. Kuvista onnistuu myös päättelemään koko ohjaamon muotoilun, mukitelineet, näyttöjen koon ja sijainnin sekä autonavaimen ulkonäön.

Volkswagen ID.4 key

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen ID.4 sisätilat selville

Volkswagen lupaa sisätiloihin rutkasti tilaa, pelkistetyt muodot, käytännöllisen valaistuksen ja kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja. Muotokielessä on ymmärrettävästi paljon samaa kuin ID-sarjan pienemmässä ID.3-mallissa, mutta erojakin on. Saksalaismerkki on halunnut luoda ensimmäisen sähkökatumaasturinsa ohjaamosta miellyttävän paikan olla.

Volkswagen ID.4 interior sketch

Ohjauspyörä on kolmipuolainen ja polkimista löytyy edelleen musiikkisoittimista tutut "play" ja "pause" -merkinnät vastaamaan juurikin loogisia polkimia. Ikkunannostimien ja peilien kytkimet vaikuttavat yhä varsin tutuilta Volkswagenia ajaneille.

Kojelautaan on haluttu luoda leijuvia linjoja erityisesti keskikonsolin kosketusnäytön asennuksen osalta. Valmistajan mukaan näyttö ja koko käyttöliittymä on suunniteltu loogiseksi ja suoraviivaiseksi käyttää – ainakaan ID.3 ei kerännyt Moottorilta pelkkiä kehuja tällä saralla. Toivottavasti edistysaskelia on otettu.

Volkswagen ID.4

Valaistuksen kerrotaan olevan tärkeässä roolissa. Lisävarusteisen panoraamalasikaton lisäksi keinovalot vastaavat tästä puolesta. Tuulilasin alla sijaitsee valoraita, jota hyödynnetään kuljettajan kanssa viestimiseen esimerkiksi ajo-ohjeita välittämällä.

– ID.4 tarjoaa autoluokkaan uuden tilantunteen kiitos MEB-perusrakenteen, kehuu Volkswagen Groupin muotoilujohtaja Klaus Zyciora.

ID.4 tulee saamaan upotetut ovenkahvat, jotka aukeavat sähköisesti. Istuma-asento on korkea ja Volkswagen lupailee uutuuden tarjoavan takapenkkiläisille luokkaa suuremman auton tilat. Lisäksi tavaratila tarjoaa 543 litraa perusmuodossaan istuimia kaatamatta.

Volkswagen ID.4 interior

Ei nahkaa

Jos nyt saatiin Volkswagen ID.4 sisätilat selville, niin istuimet kuuluvat samaan kategoriaan. Etuistuimet ovat valmistajansa mukaan samaan aikaan sekä sporttiset että mukavat, joka on haastava spagaatti suoritettavaksi. Materiaalit on valittu viihtymisen ehdoilla.

Ainakin osassa malleista on saatavilla AGR-hyväksytyt istuimet laajoilla säädöillä ja hierontatoiminnolla. Lisäksi vähintään osa malleista tarjotaan täysin ilman eläinperäisiä materiaaleja. Jälkimmäisessä tapauksessa puhutaan nahkajäljitelmästä ja osin kierrätetyistä muovipulloista valmistetusta mikrokuitumateriaalista (ArtVelours).

Volkswagen ID.4 interior

Ainakin Saksan markkinoilla ensi alkuun tarjottavista malleista löytyy sisätilojen värimaailmasta harmaata (Platinum Grey) ja ruskeaa (Florence Brown). Esimerkiksi ohjauspyörään, mittariston ympäristöön ja oviin voi valita pianolakattua mustaa (Piano Black) tai valkoista (Electric White). Valoraita tarjoaa häivähdyksen väriä kabiiniin.

Kovin kaukana emme ole enää koko auton julkaisustakaan. Volkswagen lupaa, että ID.4 näkee päivänvalon kokonaisuudessaan vielä ennen syyskuun loppua – ja vuosikin on 2020.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat