27.8.2020

Volkswagen valmistautuu ID Buzz -sähköpakun valmistukseen Hannoverin tehtaalla

Volkswagen valmistautuu ID Buzz -sähköpakun valmistukseen

Volkswagenin hyötyajoneuvotehtaalla Hannoverissa pidettiin kesäsiivous, jossa Amarokin tuotantolinja purettiin tulevan ID Buzz -sähköpakettiauton tieltä. Samalla tehdas valmistautuu ensi vuonna nähtävään Multivaniin.

Volkswagen-ryhmän hyötyajoneuvoryhmä on käyttänyt kesätaukonsa Hannoverin tehtaan huoltoon ja päivitykseen. Tehtaalla valmistetaan nykyistä T6.1-polven Transporteria. Osana yli 500 toimenpiteen urakkaa oli tehtaan valmistelu ensi vuonna saapuvaan uuteen Multivaniin, joka saapuu markkinoille polttomoottoriversiona ja lataushybridinä.

VW:n mukaan Hannoverissa valmistaudutaan myös MEB-sähköpohjalevypohjaisen ID Buzz -sähköpakettiauton valmistukseen. Tilat ID Buzzin valmistukseen saatiin purkamalla Amarokin koripaja, maalilinja ja kokoonpanolinja, vapauttaen 34 000 neliömetriä uuteen käyttöön. Amarokin valmistus jatkuu Algeriassa ja Argentiinassa ja uutta mallipolvea odotetaan yhteistyössä Fordin kanssa 2022.

Volkswagen valmistautuu ID Buzz -sähköpakun valmistukseen

VW esitteli ID Buzzin konseptiautona 2017 uutena versiona Budd-e-sähkökonseptista, joka puolestaan oli yhtiön pikavastaus dieselgate-päästöhuijausskandaaliin.

ID Buzzin tuotantoversiota odotetaan niin henkilöauto- kuin hyötyajoneuvokäyttöön. Suunnitelmissa on myös kolmannen tason autonomia-avustin. ID Buzzia odotetaan tuotantoon vuonna 2022, mutta tehtaalla valmistaudutaan työhön jo nyt.

Lähteet: Volkswagen, Automotive News Kuvat: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat