14.12.2017

Vuoden Auto Suomessa 2018 – Seat Ibiza voitti tasaisuudellaan

Seat Ibiza

Erinomainen ajettavuus, toimivat tilat ja kiva muotoilu yhdistettynä houkuttelevaan hinnoitteluun – siinä avaimet, joiden avulla Seat Ibiza nappasi Vuoden Auto Suomessa 2018 -arvonimen itselleen.

Vuoden Auto Suomessa 2018 -kilpailun voittanut Seat Ibiza on niitä autoja, jotka suorastaan huokuvat tasapainoisuutta – oli kyse sitten auton ajettavuudesta, tiloista, muotoilusta tai yleisestä toimivuudesta.

Tämän olemme havainneet useaan kertaan Moottorin tekemissä koeajoissa, ja myös syksyllä tekemässämme suuressa pikkuautovertailussa, johon otti Ibizan ohella osaa viisi muuta kuumaa luokan uutuutta. Vertailussa Ibiza sijoittui niin ikään aivan terävimpään kärkeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ainoa pikkuauto finaalissa

Riippumattomista journalisteista koostuva Auto- ja Liikennetoimittajat ry valitsi Vuoden Auton Suomessa nyt neljättä kertaa peräkkäin. Seat Ibiza oli pikkuautojen joukosta ainoa, joka selviytyi kaksivaiheisen äänestyksen toiselle kierrokselle kuuden finalistiauton joukkoon.

Saavutus oli melkoinen, sillä nimenomaan pikkuautoluokka on tänä vuonna tulvinut uutuuksia. Nyt Ibizan taakse, ilman finaalipaikkaa jäivät niin Citroën C3, Ford Fiesta, Kia Rio, Nissan Micra kuin Suzuki Swift – ja myös Ibizan uunituore sisarmalli Volkswagen Polo.

Ibizan valintaa vuoden tärkeimmäksi autouutuudeksi alleviivasi se, että auto sai raatilaisina toimineilta 56 autotoimittajalta myös eniten henkilökohtaisia ykkössijoja, kaikkiaan 17 kappaletta. Titteli on myös espanjalaismerkin ensimmäinen: viime vuonnahan kompakti katumaasturi Seat Ateca jäi Vuoden Auto Suomessa -äänestyksessä niukkaakin niukemmin kakkoseksi.

Vuoden Auto Suomessa 2018 lopputulokset:

  1. Seat Ibiza (178 p.)
  2. Škoda Kodiaq (173 p.)
  3. Volvo XC60 (156 p.)
  4. Volkswagen T-Roc (113 p.)
  5. Kia Stinger (111 p.)
  6. Opel Insignia (109 p.)

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Moottorin arkisto

Luetuimmat