17.3.2018

Autonhoito – uudet tuotteet 2018

Uudet tuotteet

Kevään myötä autonhoitoinnostus palaa auringonsäteiden lailla. On hyvä aika kurkistaa mitä uudet tuotteet tarjoavat.

Uutuuksia on autonhoidon sarallakin lukematon määrä, mutta Moottorin autonhoitosarja valkkasi esittelyyn vain muutaman näistä. Yhdessä nämä uudet tuotteet muodostavat varsin kattavan kattauksen autonhoitoon. Uutuudenviehätyksessä on kuitenkin hyvä muistaa, että vanhoissakaan ei ole mitään vikaa.

Autonhoidon teknologia ei harpo eteenpäin kuluttajaelektroniikan tavoin, joten koko autonhoitotuotesarjaa ei tarvitse uusia joka ikinen vuosi. Kuitenkin hieman pidemmällä, muutaman vuoden, aikavälillä valmistajien tuotekehityksen huomaa selvästi. Uusien tuotteiden kokeilu on myös mielenkiintoista ja mukavaa.

Emme ole ottaneet tuntumaa vielä yhteenkään mainituista tuotteista, joten olemme pitkälti valmistajan ja maahantuojan sanojen armoilla. Tästä syystä uudet tuotteet esitellään vain lyhyesti. Katsotaan josko joku näistä uutuuksista sattuisi kokeiluun vielä kevään tai kesän aikana.

Autoglym Polar Blast on vaahdotettavaksi tarkoitettu vahaturvallinen esipesuaine.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autoglym Polar Blast

Suomalaisille tuttu Autoglym on tuonut markkinoille vaahdotuskäyttöön tarkoitetun esipesuaineen nimellä Polar Blast. Vastaavista aineista olemme jo kehuneet Bilt Hamber Auto-foamin kertoessamme esipesuaineiden käytöstä. Autoglymin hyvän saatavuuden turvin esipesu muodostuu toivottavasti osaksi entistä useamman rutiineja.

Tärkeää uuden esipesuaineen mainospuheissa on valmistajan painottama vahaturvallisuus. Valmistaja mainostaa lisäksi tuotteen vaahtoamista sekä hyvää tuoksua, mutta nämä ovat enemmänkin esteettisiä ominaisuuksia. Tärkeämpää on pesuteho, jota on tietenkin mahdoton arvioida kokeilematta.

Polar Blast suositellaan käytettäväksi pesuainevaahdottimesta ja laimennettavan jopa suhteessa 1:10 jo vaahdotinpulloon. Vaahdotettaessahan aine sekoittuu painepesurin veteen, jolloin se laimenee vielä merkittävästi lisää. Autoglymin esipesuaineen saa lisätä vaahdottimen säiliöön myös laimentamattomana parhaan pesutuloksen saavuttamiseksi.

Gyeon Q²M Bathe Essence on erittäin tiivistetty autoshampoo, jonka käyttökustannus jää tästä syystä edulliseksi.

Gyeon Q²M Bathe Essence

Korealaisvalmistaja Gyeonin Q²M Bathe –autoshampoo on hyvä tuote peruspesuihin. Tämän lisäksi vaihtoehtona on maalipinnalle lisäsuojaa tarjoava shampoo Gyeon Q²M Bathe+. Nämä menevät helposti sekaisin tarkemmaltakin kaverilta.

Siitä huolimatta Gyeon on tuonut markkinoille vielä yhden hyvin samankaltaisen tuotteen lisää. Nostimme sen esille, sillä se alentaa pesukerran hintaa merkittävästi edellä mainittuihin nähden. Nimihirviö Gyeon Q²M Bathe Essencen laimennussuhde on noin 1:1000 – 1:2000.

Kyseessä on käytännössä vain äärimmäisen tiivistetty versio Gyeonin tutusta perusshampoosta Bathesta. Vahaturvallisen pesuaineen luvataan sekä vaahtoavan että liukuvan hyvin. Jo tutun Bathen tavoin myöskään Essence ei sisällä hajustetta, väriaineita tai vahaa.

Nanolex SiShield edustaa helposti levitettävää kestopinnoitetta

Nanolex SiShield

Pinnoiteuutuus kestää edeltäjäänsä heikommin. Kyllä luit juuri oikein ja siksi tämä tuote on mielenkiintoinen. Nanolex tarjoaa kuluttajille ja ammattilaisille myös pidempään kestäviä maalipinnan pinnoitteita, mutta tämä uusi Nanolex SiShield on suunniteltu helpoksi käyttää.

Kestosta ei tarvitse tinkiä paljon, sillä SiShield tarjoaa valmistajan lupausten mukaan 20 000 suojattua kilometriä ilman uusintakäsittelyitä tai muita avittavia tuotteita. Uutuus on valmistajan mukaan suunnattu erityisesti niille, jotka tahtovat kokeilla keraamisen pinnoitteen levittämistä ensimmäistä kertaa.

Ihan kenelle tahansa emme silti tuotetta suosittelisi, sillä pinnoitteen levittämiseen maalipinnan tulee olla absoluuttisen puhdas - toivottavasti myös naarmuton, mutta ainakin hologrammiton. Keraamipinnoite on nyt joka tapauksessa entistä useamman ulottuvilla.

Nestemäinen versio saman valmistajan kiinteästä synteettisestä suojatuotteesta on Soft99 F7 Fusso Coat.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Soft99 F7 Fusso Coat

Kuluttajille hieman tuntematon Soft99 vastasi muutama vuosi sitten vannoutuneiden harrastajien keskuudessa hetken villityksestä kun lähes jokainen halusi kokeiluun Soft99:n uudet tuotteet. Tunnettu kiinteä Fusso Coat tarjoillaan lisämerkinnöillä Dark ja Light, mutta nyt on saatavilla myös nestemäinen versio: F7 Fusso Coat.

Suurin kuhina kiinteän edeltäjän ympärillä on laantunut ja kyseessä on nyt vain erittäin hyvä maalipinnan suojatuote. Saa nähdä saako uusi nestemäinen samanlaisen villityksen aikaan. Soft99 F7 Fusso Coatille luvataan kiinteää sukulaistaan helpompi levitettävyys, mutta samalla kestosta tingitään hieman.

Valmistaja lupailee noin seitsemän kuukauden kestoa tälle uutuudelle, joka on sekin toteutuessaan kelpoinen suoritus nestemäiselle maalipinnan suojatuotteelle. Vedenhylkivyyden luvataan olevan lähellä kiinteiden vahojen tasoa. Pakkauskoko on 300 millilitraa ja mukana toimitetaan kaksi levitintä.

Sumuta ja huuhtele -tuote tarjoaa nopean tavan suojata auton maalipinta ja Sonax Xtreme Spray & Shield edustaa tätä ryhmää.

Sonax Xtreme Spray & Seal

Sumuta ja huuhtele –tuotteet ovat eräs tuoreimmista autonhoidon todellisista uutuuksista ja siksi tämäkin aihe on käsitelty Moottorin autonhoitosarjassa. Tuolloin oikeiden spray & rinse –tuotteiden saatavuus oli vielä heikkoa tavallisista varaosaliikkeistä, mutta Sonax auttaa nyt kuluttajaa laajalla jälleenmyyjäverkollaan. Sonax Xtreme Spray & Seal on valmistajan valitsema nimiyhdistelmä uutuudelle.

Kyseessä on tyypillinen luokkansa edustaja, joka tarjoillaan käyttövalmiina sumutinpullossa. Aine sumutetaan märän, ja puhtaaksi pestyn, auton pintaan. Tämän jälkeen se huuhdellaan välittömästi vedellä pois ja näin auto on suojattu. Keston suhteen tiedotteessa ei ole lupauksia suuntaan tai toiseen.

Teksti: Henri Posa, Kuvat: Henri Posa, Autoglym, Autonhoitokauppa, Soft99 Europe ja Sonax

Luetuimmat