15.12.2018

Autonhoitoa joululahjaksi – viisi vinkkiä

Autonhoitoa joululahjaksi

Tällä kertaa ehdotamme autonhoitoa joululahjaksi ja siksi keräsimme sekä autonhoitotuotteita että lahjaideoita pukinkonttiin.

Jouluaatto lähenee ja tontut ovat toivottavasti keränneet joululahjatoiveita jo edellisestä talvesta lähtien. Todellisuudessa tonttu tuppaa unohtamaan asioita ja viime hetkillä saattaa tulla kiire. Tähän hätään tarjoamme viisi vinkkiä autonhoitoa joululahjaksi haluavalle tai hankkivalle.

Autonhoitoa harrastava iloitsee laadukkaista tuotteista. Toisaalta samaan aikaan autonhoidosta kiinnostumatonkin henkilö saattaisi riemuita autonsa sisäpuhdistuksesta tai pesusta. Näin ollen autonhoitoon liittyvät joululahjat saattavat hyvinkin koskea kaikkia.

Tällä kertaa koitimme sekoitella lahjoja, joita autonhoidosta innostunut henkilö voisi vastaanottaa ja joita hän voisi lahjoittaa. Toivottavasti listamme on avuksi joulua suunnitellessa – ainakin koitimme ulottaa sen hintahaitarin molempiin päihin. Ei ole huono ajatus lahjoittaa autonhoitoa joululahjaksi pientä iloa tuomaan.

Kumihanskat joululahjaksi
Suojavarusteiden lahjoittaminen kertoo välittämisestä. Silloin kannattaa panostaa laatuun, sillä summat ovat kaikesta huolimatta pieniä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kumihanskat

Autonhoitokäytössä kumihanskat suojaavat käsiä ennen kaikkea mahdollisesti käytettäviltä haitallisilta tai muuten voimakkailta kemikaaleilta. Esimerkiksi happamat tai emäksiset tuotteet ovat pahasta iholle. Kumihanskalla voi suojata herkimmätkin sormet jatkuvan mikrokuituliinan tai veden kosketuksen aiheuttamalta kuivumiselta.

Moottorin autonhoitojuttusarjassa on kirjoitettu kumihanskoista ja niiden eroista jo aiemmin, joten emme syvenny aiheeseen sen pidemmin. Joululahjaksi voi ehkä panostaa hieman laadukkaampaan vaihtoehtoon, joka tekee autonhoidon parissa työskentelystä astetta hohdokkaampaa. Suojavälineet osoittavat välittämistä lahjan saajan terveyttä kohtaan.

Mikrokuituinen pesukinnas joululahjaksi
Puhdas auto ilahduttaa usein myös ihmisiä, jotka eivät itse syystä tai toisesta pese omaansa. Pesuvälineen sijasta lahjapakettiin sopii siten vaikkapa yhteen autonpesuun oikeuttava lahjakortti.

Autonhoitolahjakortti

Suuri osa autoilevasta kansasta, ja siihenhän suurin osa kansasta kuuluu, ilahtuisi valtavasti saadessaan oman autonsa puhtaaksi. Kuin joulutaikana auto puhdistuisi kerran tai saisi muuta huolenpitoa osakseen. Tämänkaltaisen työsuoritteen voi lupautua suorittamaan itse tai ostaa joltakin lähiseudun yritykseltä.

Työ voi tarkoittaa esimerkiksi auton puhdistamista sisäpuolelta, pesua ulkopuolelta tai vaikka molempia. Auton pesemisen ja sisätilojen imuroimisen lisäksi työtä voi ulottaa vielä pidemmälle esimerkiksi maalipinnan suojaamisen muodossa. Eräs pienempi ja irrallaan suoritettava työ voisi olla esimerkiksi vanteiden pesu ja suojaaminen.

Esipesuaine joululahjaksi
Esipesu on eräs suosikkiaiheistamme sen tärkeyden ja helppouden johdosta. Esipesuaineet kuuluvat myös joululahjalistallemme.

Esipesuaine

Olemme paasanneet tässä autonhoitojuttusarjassa jo kyllästymiseen asti auton esipesun tärkeydestä. Mikronaarmuuntumisen minimoimiseksi maalipinta on toivottavaa saada mahdollisimman puhtaaksi ennen kuin siihen kosketaan pesuvälineellä. Muutoin maantiesuolaa, likaa ja hiekkapölyä hangataan pestessä maalipintaa vasten.

Vahaturvallisista vaihtoehdoista emme ole vieläkään löytäneet kukistajaa Bilt Hamber Auto-foamille ja siksi se esiintyy jälleen kuvituksessa. Talvella saattaa tosin olla tarpeen käyttää järeämpiäkin keinoja maalipintaa suojaavasta vahasta tai muusta suojatuotteesta välittämättä. Tällöin esiin astuvat vahvemmat liuotinpesuaineet tai pienpoistoaineet, jotka ovat vaihtoehto joulupukin toivelistalle.

Kestopinnoite asennettuna joululahjaksi
Kestopinnoitteen asentaminen tulee jättää sen taitaville ja asianmukainen kiillotus olisi hyvä suorittaa ennen pinnoitusta. Tämän teettäminen maksaa paljon, mutta sijoitus on pitkäaikainen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lahjakortti auton kestopinnoitukseen

Kestopinnoitteen asennus on hyvä jättää ammattilaisille – lukuun ottamatta asiaan paneutuneita autonhoitoharrastajia, jotka tietävät osaavansa työn. Olemme jakaneet myös yleistietoa kestopinnoitteista, joten aiheeseen voi tutustua aiemmasta artikkelista.

Lahjana kestopinnoite on kieltämättä kallis. Käytetylle autolle vaadittavan huolellisen maalipinnan kiillotuksen kanssa asennettu kestopinnoite liikkuu hyvin tehtynä pyöreästi tuhannen euron luokassa. Se on kuitenkin pitkäaikainen sijoitus auton maalipinnan ylläpitoon ja myös vähemmän esineellinen joululahja kulutusajatusta vastaan.

Mikrokuitu joululahjaksi
Mikrokuitu sopii kuivausliinojen lisäksi esimerkiksi pesuvälineeseen, ikkunaliinoihin ja vahajäämien pyyhkimiseen. Mikrokuitua ei voi olla liikaa.

Mikrokuitua

Autonpesu lienee yleisin autonhoitoon liittyvä työvaihe ja osin siksi pidämme esipesua sekä siihen käytettävää ainetta niin suuressa arvossa. Siten myös pesuvälineillä on iso merkitys. Mikrokuitu on autonhoidon yleisvastaus, silloinkin kun annetaan autonhoitoa joululahjaksi.

Mikrokuituinen pesuväline, oli se sitten kinnas tai sieni, on maalipinnalle hellävarainen helppohoitoisuudestaan huolimatta. Laadukkaat mikrokuitupesuvälineet saa pestä pyykinpesukoneessa ja ne kestävät käyttöä todella pitkään. Myös pesua seuraavaan kuivaamiseen suosittelemme paksua ja tuuheaa mikrokuitua.

Teksti ja kuvat: Henri Posa