3.3.2020

BMW Concept i4 esittelee uudet äänet ja uudistaa logon, mutta odotus jatkuu

BMW Concept i4

BMW:n uusi sähköauto on toistaiseksi vasta konsepti, mutta keulalta löytää yllätyksen.

BMW paljasti tänään odotetun täyssähköauto i4:n. Tarkemmin sanoen esitelty auto kantaa nimeä BMW Concept i4, sillä mitään välittömästi tuotantoon saapuvaa emme tälläkään kertaa nähneet.

Concept i4 on neliovinen viistoperä, jonka linjoja BMW kuvaa termillä Gran Coupé.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tekniikan suhteen hiljaista

Lehdistötiedote käyttää valtaosan palastamillimetreistä uutuuden visuaalisen täydellisyyden kuvailuun ja runsaaseen itsekehuun. Emme lähde kertaamaan väitteitä mittasuhteista tai yksityiskohdista, jokainen saa muodostaa käsityksen itse. Valmistajan mediapankista ei kirjoitushetkellä tosin löytynyt takaviistokuvaa, mikä on valitettavaa, sillä siitä kulmasta auton muodot ovat kieltämättä varsin komeat.

Korjaus 3.3. klo 11.45: lisätty takaviistokuva.

BMW Concept i4

Uusi logo

Keulaa hallitsee odotetusti suuri ja pysty munuaismaski, jonka BMW kertoo olevan käsin kosketeltava linkki brändin historian ja tulevaisuuden välillä.

Se suurin shokki löytyy munuaisten päältä: se perinteinen, kaikkien tunnistama BMW-logo on uusittu. Keskeltä löytää yhä baijerin sinivalkoisia sävyjä viestivän neljänneksiin jaetun ympyrän, mutta sitä reunustaa läpinäkyvä BMW-kirjailtu kehä. Valmistaja kertoo konseptiauton logon tulevan käyttöön BMW-viestinnässä. Saa nähdä, näemmekö sen joskus myös tuotantoauton keulalla?

BMW Concept i4 viestii myös uudella tapaa: sähköauton äänimaailman kerrotaan olevan luotu tunnetun elokuvasäveltäjä Hans Zimmerin kanssa.

Oma mallinsa vai sähköinen 4-sarja?

BMW Concept i4
BMW kertoo minimoineensa painikkeiden määrän, mutta autosta näyttää yhä löytyvän hyväksi haviattu iDrive-ohjainrulla.

Entä Concept i4 teknisesti? BMW kertoo akun olevan noin 80 kilowattituntinen ja painavan 550 kiloa. Tehoiksi kerrotaan 530 hevosvoimaa ja WLTP-kantamaksi jopa 600 kilometriä.

Toistaiseksi i4 on vain konsepti, mutta tuotantomallin kerrotaan saapuvan ensi vuonna. BMW kertoo uutuuden valmistuksen onnistuvan polttomoottoriautojen ja ladattavien hybridien seassa samalla tuotantolinjalla Münchenissä. Onko Concept i4 siis BMW 4-sarjan Gran Coupén täyssähköinen versio vai täysin oma mallinsa jää sittenkin vielä nähtäväksi. Spekulaatiota lisännee se, ettei tämäkään uutuusmalli juuri noudata i3:n ja i8:n villin futuristista muotokieltä. Muuntuuko BMW i -alabrandi vain sähkövoiman tunnukseksi?

BMW Concept i4

Siltä tällä hetkellä vaikuttaisi, sillä BMW on jo julkaissut iX3-katumaasturin, joka tulee tuotantoon viel tämän vuoden aikana. Siihen asti täyssähköistä baijerilaista kaipaavan on yhä tyydyttävä vanhaan, mutta yhä niin raikkaaseen i3:een.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat