19.3.2021

BMW i4 täyssähköauto odotetuissa kuvissa – tarjolla yli 500 hv

BMW i4 – first view

BMW i4 täyssähköauto lupaa vielä tämän vuoden puolella 523 hevosvoimaa neljälle vetävälle pyörälle ja jopa 590 kilometriä toimintamatkaa. Täysi julkistus nähdään hyvin pian.

BMW i4 täyssähköauto on nyt nähtävillä ulkokuvissa, joilla BMW antaa esimakua tulevasta. Myöhemmin tänä vuonna lanseerattava i4 on BMW:n neljäs täyssähköinen automalli, mutta toisaalta ensimmäinen sähköinen porrasperä Münchenistä.

Sähköistäminen vaikuttaa olevan myös BMW:n papereissa korkealla, vaikka yhtiö on hieman hakenut strategiaansa. Jo kauan sitten saimme, edelleen tyylikkään futuristiselta näyttävät, i3- ja i8-mallit. Sittemmin valmistaja on jäänyt jälkeen polttomoottoriautoihin pohjautuvien sähkömallien, kuten iX3:n kanssa.

BMW i4 – first view

– Keskikokoiset autot ovat olleet BMW:n toiminnan ytimessä vuosikymmenten ajan, ja nyt i4 sähköistää sen. Monella tavalla BMW i4 on täydellinen BMW – tällä kertaa vain sähköisenä versiona. Ensimmäiset autot rullaavat tuotantolinjalta vuoden viimeisellä neljänneksellä, sanoo BMW Group Suomen toimitusjohtaja Janne Kämäräinen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

BMW i4 täyssähköauto

Baijerilaisvalmistaja lupaili sarjatuotantoauton olevan mahdollisimman lähellä Concept i4 -muotoilututkielmaa, kuten autonvalmistajilla on tapana – tällä kertaa ei tarvinnut pettyä. Lopputulos todella on varsin lähellä konseptia sarjatuotannon ja tyyppihyväksynnän vaatimukset huomioiden. Näistä esimerkkeinä toimivat päämuotojen lisäksi keulan vanhojen hyvien aikojen havinaan haaveilevat pystymunuaiset sekä ilmanottoaukot läpivienteineen.

BMW i4 – first view

Nuo suuret pystymunuaiset näyttäisivät olevan ikään kuin turhat perinteisen maskin näkökulmasta, sillä takana ei ole ilmanottoa kaipaavaa polttomoottoria. Sen sijaan sensoritekniikka näyttäisi olevan piilotettu merkittävästi M3- ja M4-polttomoottorimalleja paremmin ja tässä munuaiset oletettavasti auttavat.

Sivuprofiilista huomaa reilun akselivälin ja varsin lyhyet ylitykset – tämä lupailee runsaita sisätiloja. Kattolinja muistuttaa 4-sarjan Gran Coupé -versiota. Perästä löytyy porrasperäinen tulkinta toistaiseksi esiteltyjen iX-sähkökatumaastureiden teemasta.

BMW i4 – first view

Sisätiloista emme saaneet kuvia, mutta tiedämme sieltä löytyvän uuden kahdeksannen sukupolven iDrive-tietoviihdejärjestelmän iX-sähkölippulaivan tapaan. Sen sisätiloista näimme näppäimien vähentyvän, mutta perinteisen pyörylän säilyvän vielä näin 20 vuoden historian jälkeenkin.

Tarkkoja teknisiä tietoja tästä autosta emme vielä saaneet, mutta joitakin paljastuksia kuitenkin. BMW i4 tulee saamaan M Performance -mallin ja ainakin jollekin mallille luvataan nelivetoa, 523 hevosvoimaa sekä jopa 590 kilometriä toimintamatkaa. Näillä avuin liikkeellelähdöstä päästään 100 kilometrin tuntinopeuteen noin 4 sekunnin aikana.

Sähkönelosen kerrotaan perustuvan viidennen sukupolven BMW eDrive -teknologiaan. Valmistajan mukaan sähkömoottori, latausyksikkö ja suurjänniteakku ovat täysin uusia. BMW i4 täyssähköauto julkaistaan tulevien viikkojen aikana ja ensimmäisten autojen pitäisi valmistua vielä tämän vuoden puolella.

Kuvat ja lähde: BMW

Luetuimmat