3.7.2020

Katumaasturisuosikki uusiutuu: Volkswagen Tiguan saa hybridivoimalinjan, tehomallin ja lisää digiä

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguanin toinen sukupolvi on nyt siinä iässä, että sen on aika saada sisuksiinsa digiä, ja ajoakku jonka koosta ei toistaiseksi puhuta. Hybridivoimalinjan lisäksi valikoima laajenee yli 300-hevosvoimaisella R-mallilla.

Vuonna 2016 esitellyn Volkswagenin kasvojenkohotuksesta kerrottiin huhtikuussa hahmotelmapiirroksen kera, ja samalla pyöri huhu suorituskykyisemmän Tiguan R:n ympärillä. Nyt tiedämme tarkemmin mistä on kyse.

Ulkoisesti Tiguan uudistuu eniten keulasta. Jäähdyttimen säleikkö on aiempaa kookkaampi ja valmistajan mukaan se tuo Tiguanin ilmeen lähemmäksi suurempaa Touaregia ja Yhdysvalloissa myytävää Atlas Cross Sportia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tehoa ja sähköä

Tiguan saa uudistuksen myötä lataushybridivoimalinjan. Akun kapasiteetista ei valmistajan tiedotteessa hiiskutakkaan, mutta lähipäästöttömäksi WLTP-toimintamatkaksi lupaillaan 50 kilometriä. Täysin sähköisen ajon nopeus on rajoitettu 130 kilometriin tunnissa. Tiguan eHybridin yhteistehoksi kerrotaan 180 kilowattia (245 hevosvoimaa).

Volkswagen haluaa kuluttajien hyödyntävän sähkövoimalinjaa aina kuin on mahdollista, eikä selvästi luota kuluttajien toimintaan, sillä Tiguan eHybrid käynnistyy valmistajan mukaan aina sähköisessä E-MODE-ajotilassa. Hybrdidiajotilassa sähkömoottori tukee polttomoottorin toimintaa muun muassa kiihdytyksissä. GTE-ajotilassa moottorit tekevät yhteistyötä parhaimman tehon saavuttamiseksi.

Hybridin lisäksi voimalinjavaihtoehtoja täydennetään 235 kilowatin (320 hv) -tehoisella Volkswagen Tiguan R -suorituskykymallilla. Auton nelivedon kerrotaan toteutetun R-Performance Torque Vectoring -tekniikalla, joka hallitsee jokaisen pyörän nopeutta erikseen.

Torque vectoring -tekniikan avulla kaupunkimaasturin kerrotaan olevan ketterämpi, koska kaikki voima voidaan ohjata kaarteen ulkopuolen renkaille. Vetosuhde määrittyy myös ajotilan mukaan. Ajotiloja on comfort, sport, race, individual, offroad, snow ja offroad individual.

‘’Normaali’’ Volkswagen Tiguan saa puolestaan uuden käyttöliittymän ja hallintalaitteet. Tämän päivän muodin mukaisesti digitaaliset kosketuspaneelit korvaavat fyysisiä painikkeita. Esimerkiksi ilmastoinninsäätö käy jatkossa Tiguanissakin erillisen kosketuspaneelin kautta.

Seuraavan sukupolven MIB3-tietoviihdejärjestelmä tuo Tiguaniin mukanaan lisää liitettävyyttä. Tarjontaan kuuluu muun muassa We Connect- ja We Connect Plus -verkkopalvelut, sekä pääsy joihinkin suoratoistopalveluihin, kuten Apple Musiciin. Apple CarPlay ja Android Auto toimivat langattomastiVolkswagen Tiguan

Volkswagen tuo nyt myös Tiguaniin Led matrix -ajovalot. Kyseisiä valoja on käytetty valmistajan valikoimassa aiemmin Touaregissa, Passatissa ja Golfissa.

Suomeen uudet Tiguanit saapuvat jälleenmyyjille loppusyksystä.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat