14.11.2022

Käytetyt erikoisuudet: museokuntoinen Ford Fiesta jää vaikka mallin taru päättyy

Ford Fiesta käytetty erikoisuus käytetyt erikoisuudet

Fordin päätös lopettaa Fiestan tuotanto on tuonut pinnalle paljon muistoja. Turussa myytävä yksilö on mahdollisuus pistää 1990-luku omaan aikakapseliin.

Uutinen Ford Fiestan tuotannon päättymisestä on otettu maailmalla vastaan kaihoisasti, sillä 1976 ilmestynyt kompaktiluokan kansanauto on ollut vuosien mukana monessa mukana. Monelle kyseessä oli ensimmäinen auto kortin jälkeen, monessa perheessä auto oli kakkosauton roolissa ja pienet pystyperät ovat klassisesti olleet matalin kynnys myös uusien autojen markkinoilla.

Mutta se ajan marssista. Jos kiikareissa siintää crossovereiden sijaan ennemmin 1990-luku, voi tämän kerran käytettymme olla sinulle. Vuonna 1989 myyntiin saapunut Fiestan kolmas mallipolvi, sisäiseltä koodiltaan BE13. Merkittäviin parannuksiin kuului täysin uusi taka-akselisto, päivitetty ulkonäkö ja mahdollisuus hankkia auto viisiovisena kilpakumppaneiden tapaan. Auto osui ajan hermoon, sillä Fiesta mk3 oli tuotannossa kahdeksan vuoden ajan ja myi vuositasolla yli miljoona kappaletta ensimmäisten vuosiensa aikana.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1990 Ford Fiesta

Turussa myytävä punainen Ford Fiesta on varustettu 1,4-litraisella ruiskutusmoottorilla. Kyseessä on Fordin tuttu CVH yksipisteruiskuna, joten teholukema kirjoitetaan muotoon 73 hevosvoimaa (54 kW). Vaihteistona on viisipykäläinen manuaali ja varustetasona CLX.

Viisiovinen Fiesta on myyjän tietojen mukaan museoauto, sen kunto on virheetön, eikä sitä ole hitsattu tai räpelletty. Museoautona katsastus suoritetaan neljän vuoden välein. Samalla auton kulut ovat vain 40 euroa vuodessa. Penkeissä on ilmoituksen mukaan ollut suojat uudesta saakka, mutta valitettavasti ilmoituksessa ei ole ainuttakaan sisäkuvaa, aijai.

Ford Fiesta käytetty erikoisuus käytetyt erikoisuudet

Mittarilukema on 110 0000 kilometriä, mikä on melko sopivasti 32-vuotiaalle automallille, eli pieni punainen ei ole ennättänyt lorvia liiaksi autotallissakaan. Ilmoituksen mukaan auton kunnon takana on se, että autolla on yksi pitkäaikainen omistaja.

Jos paluu 1990-luvun kompaktiautoiluun sopii omaan autokokoelmaan, tai jos Fiestaan liittyy muistoja tai aavisteluja tulevasta klassikkostatuksesta, voi turkulaiselle myyjälle tehdä tarjouksen. Ilmoituksessa oleva hinta on 3 600 euroa, mutta keskustelun ja hyvän kodin voimaa ei kannata aliarvioida.

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat