30.11.2021

Lämpöpumppu ja lisäkilsoja: Peugeotin ja Opelin sähköautot päivittyvät

Peugeot e-208

Peugeot e-208, Peugeot e-2008, Opel Corsa-e ja Opel Mokka-e päivittyvät vuodenvaihteen jälkeen. Luvassa pitäisi olla lisää kilometrejä akullisella sekä parempaa käyttömukavuutta.

Peugeot e-208 ja Peugeot e-2008, ranskalaismerkin kompaktit sähköautot, saavat kevyen päivityspaketin osana vuosimalliin 2022 siirtymistä. E-CMP-perusrakenteeseen pohjautuvat autot jakavat 50 kilowattitunnin akuston, 100 kilowatin (136 hv) sähkömoottorin ja etuvedon. Uudistukset tulevat samanlaisella aikataululla myös Peugeotin sisarmerkkeihin.

Nyt tehtävillä päivityksillä on haettu pidempää toimintamatkaa sekä WLTP-syklissä mitattuna että myös tosielämän nollakelissä.

Merkittävin päivityksistä, ainakin monien sähköäautoa harkitsevien mielestä, on lämpöpumpun lisääminen autoihin. Tuulilasin yläreunaan sijoitetulla ilmankosteussensorilla varustettu lämpöpumppu optimoi osaltaan auton lämmityksen ja ilmastoinnin energiatehokkuutta. Sensoritiedon avulla auto pystyy arvioimaan ilman kierrättämistä matkustamossa tarkemmin. Lämpöpumpun energiahyöty tuntuu Peugeotin mukaan erityisesti viileämmissä (plussa)keleissä.

Peugeot e-2008 GT-Line

Autojen rengastusta on optimoitu energiatehokkuudeltaan "A+"-luokituksen renkailla. Virallinen renkaiden enerigatehokkuuden luokitusväli on A-G, joten A+ lienee tehtaan tapa ilmaista renkaiden tavanomaistakin matalammasta vierintävastuksesta. Peugeot e-208:n kohdalla vannekoko on 16 tuumaa ja Peugeot e-2008:n kohdalla 17 tuumaa.

Päivityspaketin osana myös voimalinjan välitystä on säädetty ja Peugeotin mukaan se optimoi autojen toimintamatkaa erityisesti maantie- ja moottoritieajossa.

Yhteensä toimenpiteet tuovat Peugeot e-208:lle 22 kilometriä lisää WLTP-toimintamatkaa (nyt 362 km) ja Peugeot e-2008:lle 25 kilometriä (nyt 345 km). Tehdas mainitsee myös, että 0°C ulkolämpötilan tuntumassa kaupunkiliikenteessä autojen toimintamatkan pitäisi olla noin 40 kilometriä aiempaa malliversiota pidempi.

Suomeen uudistuneet Peugeot e-208 ja Peugeot e-2008 saapuvat alkuvuodesta ja hinnastoon uudet toimintamatkat astuvat voimaan 1.1.2022 alkaen. Maahantuojan mukaan päivityspaketista johtuvia hintamuutoksia ei ole tiedossa, joten Peugeot e-208 hinnat alkaen pysynee 32 760 eurossa (ei autoveroa, ei valtion sähköauton hankintatukea tai siihen liittyviä kampanjoita) ja Peugeot e-2008:n hinnat alkaen pysynee 35 680 eurossa (ei valtion sähköauton hankintatukea tai siihen liittyviä kampanjoita).

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Päivityksiä myös sisariin

Opel Mokka-e

Ensimmäisenä ja kattavimmin päivityspaketista kertoneen Peugeotin lisäksi uudistukset ovat tulossa myös muihin e-CMP-pohjarakenteen sähköautoihin. Stellantis-konsernin sisältä pohjarakenne löytyy Citroënin ja Opelin mallistoista.

Opelin mukaan uudistusten ansiosta Corsa-e:n WLTP-toimintamatka on jatkossa 359 kilometriä. Opel Mokka-e:n kohdalla WLTP-toimintamatka nousee 338 kilometriin, merkiten Mokka-e:n kohdalla noin seitsemän prosentin parannusta. Myös Corsa-e ja Mokka-e saavat päivitysten osana lämpöpumpun, energiatehokkaat renkaat (16" Corsa-e, 17" Mokka-e) ja uudistetun voimalinjan välityksen.

Päivityspaketti on tietojen mukaan tulossa myös Citroën ë-C4:ään.

Lähteet: Peugeot, Peugeot Suomi, Opel Kuvat: Moottorin arkisto / Eetu Kokkonen, Lauri Ahtiainen, Aake Kinnunen Teksti: Aake Kinnunen

Lisää aiheesta

Luetuimmat