14.4.2020

Kuriton pyöräily aisoihin – poliisi jalkautuu sähköpyörille

poliisi jalkautuu sähköpyörille
Helsingin poliisilaitos perusti lokakuussa 2019 kevyen liikenteen valvontaryhmän.

Helsingin poliisin kevyen liikenteen kiitelty valvontakokeilu saa jatkoa, nyt poliisin alla ovat tuliterät sähköpyörät.

Poliisin Helsingissä viime vuonna käynnistämä ja kiitelty kevyen liikenteen valvontakokeilu saa jatkoa. Poliisi saa tulevalle pyöräilykaudelle käyttöönsä tuliterät sähköavusteiset polkupyörät.

– Olemme tosi tyytyväisiä, että saimme nämä pyörät koekäyttöön. Tämän hetkinen trendi näyttää nimittäin olevan se, että kevyt liikenne sähköistyy vauhdilla, komisario Anne Hiltunen Helsingin poliisilaitokselta iloitsee.

Poliisipyörä_Helsingin_poliisilaitos

– Erittäin hyvä, että poliisillakin on sopivaa kalustoa vastaamaan tähän valvontaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nopeaa sähköistymistä

Hiltusen arvion mukaan kevyt liikenne on lisääntynyt ja sähköistynyt nopeasti Helsingissä. Pyöräilyn sähköistyminen luo haasteita kevyen liikenteen väylille, jossa eri kulkijoiden nopeuserot voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Myös uudenlaisten kulkupelien hallitsemisessa on vielä toivomisen varaa.

Hiltunen kehottaa käyttäjiä tutustumaan uudenlaisten kulkuvälineiden, olivatpa ne sähköavusteisia polkupyöriä tai potkulautoja, ominaisuuksiin ennen liikenteeseen lähtemistä.

– Parempi, että kuljettaja vie pyörää, kuin että pyörä vie kuljettajaa. Väärä tilannenopeus aiheuttaa helposti pahoja vaaratilanteita, komisario Hiltunen kiteyttää.

talvi sähköpyörällä helkama

Kiitelty kokeilu

Tehostetun kevyen liikenteen valvontakokeilun taustalla ovat saadut hyvät kokemukset lokakuussa 2019 perustetusta Helsingin poliisilaitoksen kevyen liikenteen valvontaryhmästä.

Helsingin poliisilaitos sai rutkasti positiivista palautetta viime vuonna kokeiluna aloitetusta kevyen liikenteen valvontaryhmästä. Sen toimintaa päätettiin siis jatkaa tänäkin vuonna.

Valvontaryhmä on saanut käyttöönsä sähköavusteiset polkupyörät. Poliisihallituksen hyväksymässä vuoden mittaisessa kokeilussa selvitetään samalla sähköavusteisten polkupyörien soveltuvuus poliisin valvontavälineiksi.

Turvallisuutta kohentamaan

Valvonnan pontimena on kohentaa kevyen liikenteen turvallisuutta. Poliisi toivoo tienkäyttäjien omalta osaltaan noudattavan sääntöjä ja huomioimaan myös toiset tienkäyttäjät.

– Ihannetilanne olisi tietysti se, että kaikki noudattaisivat sääntöjä, vaikka valvontaa ei olisi. Valvontapyyntöjen määrästä on kuitenkin selkeästi nähtävissä, että tästä ollaan vielä aika kaukana, Hiltunen taustoittaa.

Kevyen liikenteen valvontapartiot pysäyttävät kulkijoita myös neuvonta- ja opastusmielessä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Helsingin poliisilaitos ja Moottorin arkisto Lähde: Helsingin poliisilaitos

Luetuimmat