11.11.2020

Sähköistys ja hybridisointi yhdistävät: tässä ovat kuusi ehdokasta Vuoden Autoksi Suomessa 2021

Autoja 2020 – Vuoden Auto Suomessa 2021 koeajopäivä

Vuoden Auto Suomessa 2021 -finalisteissa näkyy vahva sähköistys.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -valinta on tiivistynyt 27 ehdokkaan joukosta kuuteen finalistiin. Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistä koostuva raati äänesti jatkoon seuraavat autot: Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Škoda Octavia, Toyota Yaris ja Volkswagen ID.3. Äänestys tehtiin yksinkertaisesti äänestämällä kuutta suosikkia 27 auton joukosta.

vuoden auto suomessa 2021 / Volkwagen ID.3
Volkswagen ID.3 on finaalin toinen täyssähköauto.

Finaalikuusikkoa yhdistää sähköisyys: Porsche Taycan ja Volkswagen ID.3 ovat täyssähköautoja ja myös Peugeot 2008:n saa täyssähköisellä voimalinjalla. Renault Capturin ja Škoda Octavian mallivalikoima taa kattaa ladattavia hybridejä. Toyota Yariksen vahvuutena taa on tuttu hybridivoimalinja.

Porsche Taycan 4S
Porsche Taycan 4S

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voittaja selviää tammikuussa

Vuoden Auto Suomessa 2021 -kilpailu jatkuu 18. marraskuuta KymiRingin moottoriradalla. Kukin äänioikeutettu saa käyttöönsä 15 ääntä, ja yhdelle autolle on jaettava enemmän ääniä kuin muille. Kilpailun voittaja julkaistaan Auto- ja liikennegaalassa, nyt poikkeuksellisesti tammikuun 27. päivä.

Peugeot 2008
Peugeot 2008

Kilpailussa autotoimittajien arviointikriteereinä ovat uutuusarvon lisäksi erityisesti vastine rahalle – joka on toki jokaisen omasta katsontakulmasta riippuva tekijä. Lisäksi perinteiset hyveet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat ja tekninen edistyksellisyys vaikuttavat valintaan.

Toyota Yaris
Renault Captur
Renault Captur
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3

Vuoden Auto Suomessa 2021 -finalistit:

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Henri Posa ja Lauri Ahtiainen

Lisää aiheesta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat