29.10.2017

Se jatkuu sittenkin: Subaru Viziv Performance vihjaa WRX STI:stä

Subaru Viziv Performance WRX STI

Japanilaismerkin ikoninen sporttisedan saattaa hyvinkin jatkua linjakkaan konseptin visioimalla tyylillä.

Tokion kansainvälisen autonäyttelyn kotivyörytyksessä mukana on myös Subaru, joka esitteli VIZIV Performance -nimellä kulkevan urheiluautovision. Samalla mallin roolia tulevaisuuden WRX STI:nä vihjaillaan jo lehdistötiedotetta myöten, joten kovin pitkää suruaikaa ei Subarun sporttiklassikon hiipumisen suhteen kannata pitää.

Subaru Viziv Performance WRX STI

Performance on uusin tulokas Subarun VIZIV-konseptiautosarjaan ("Vision for Innovation"), josta nähtiin aiemmin muun muassa isohko katumaasturi Viziv-7. Tuttuun tapaan mallissa nähdään valmistajan boxermoottori, symmetrinen neliveto ja EyeSight-turvatekniikka. Muotokielenä toimii Subarun nykyinen Dynamic x Solid, joten sukulaisuutta on lupa etsiä ainakin uuden XV:n ja Imprezan suhteen. Samalla muodoilla viitataan Subarun klassikoihin, kuten Legacy RS:ään ja Impreza WRX STI:hin.

Subaru Viziv Performance WRX STI

Konseptiautounelmien mukaisesti auton puskurit, lokasuojat, katto ja takahelma on valmistettu hiilikuidusta. Neliovinen sporttimalli on tarkoitettu viidelle henkilölle. Auto esittelee myös Subarun vuonna 2020 saapuvaa teknologiaa, jossa EyeSight-kamerajärjestelmä yhdistyy muun muassa GPS-paikannukseen, digitaaliseen karttatietoon sekä tutkaan uuden automaattisen kaistanvaihtojärjestelmän mahdollistamiseksi.

Sulavalinjaisen Subaru VIZIV Performance Conceptin kokoluokasta kertonevat auton mitat. Pituutta konseptilla on 4 630 mm, leveyttä 1 950 mm, korkeutta 1 430 ja auton akseliväli on 2 730. Rengaskoko on 245/40 R20.

Subaru Viziv Performance WRX STI

Lähde ja kuvat: Subaru

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat