6.2.2016

Tila-autoille huutia, Vignaleja tilalle – Ford järjestelee Euroopassa

Yhtiö järjestelee autovalikoimaansa uudelleen paremman voittoprosentin nimissä.

Ford on ilmoittanut Euroopan toimintojensa uudelleenjärjestelystä. Uudelleenjärjestelyille tyypillisten irtisanomisten lisäksi myös automallisto harkitaan uudelleen. Yhtiö aikoo "kohdentaa tuotestrategiaansa tuomalla uusia ajoneuvoja ja variaatioita segmentteihin, joissa on suurin kasvu ja voittopotentiaali, esimerkkinä vaikkapa crossoverit ja katumaasturit, samalla kun vähemmän tuottavia ajoneuvoja karsitaan".

Tämä saattaa olla huono käänne merkin tila-autoille, kuten B-Maxille, S-Maxille ja Galaxylle, jotka ovat myynniltään Fordin verkkaisimpia henkilöautomalleja. Myös pikkuruinen Ka voi joutua leikkauslistalle.

Sen sijaan katumaasturi Edge saapuu lopulta Eurooppaan ja myös crossover-Kuga uusiutuu tänä vuonna. Samalla lisätään luksustarjontaa, sillä kyseinen segmentti tarjoaa perusmalleja paremman voittomarginaalin. Yhtiön edustusbrändi Lincoln ei saavu vieläkään Eurooppaan, mutta vuoden 2017 loppuun mennessä yhtiö on tuomassa viisi uutta Vignale-mallia nykyisen Mondeo Vignalen kaveriksi. Panostusta lisätään myös hyötyajoneuvoihin, kuten Transiteihin ja Ranger-avolavaan, sekä Focus RS:n ja Mustangin kaltaisiin urheilumalleihin. Vuoteen 2020 mennessä yhtiö aikoo lajentaa myös sähköllä toimivien autojen valikoimaansa merkittävästi. Ilmeisesti myös neliveto on Fordin mieleen, sillä myös niiden osuutta aiotaan kasvattaa.

Muutosten tavoitteena on nostaa Euroopan toimintojen liikevoittoprosentti nykyisestä kuudesta kahdeksaan.

Lähde: Ford / Autoblog, kuva Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat