27.4.2020

Aamukahvin lisäkirjain ei ole enää X: uusi Opel Mokka naamiokuvassa

Opel Mokka

X on mennyttä, mutta uusi Opel Mokka nähtäneen sähköä tarkoittavan e-kirjaimen kanssa. Sähkön lisäksi Opelilta lupaillaan selkeästi parantunutta muotoilua.

Opel Mokka palaa juurilleen, sillä alkuperäisen crossoverin tavoin myös toinen mallipolvi on pelkkä Mokka. X on nykyisin tarpeeton lisä. Samalla Opelin mukaan Mokka saa uuden pirteämmän ulkoasun verrattuna General Motors -aikana kehitettyyn väistyvään polveen. Inspiraatiota on haettu sähköisestä Opel GT X -konseptista.

Opel GT X Experimental
Opel GT X Experimental -konseptiauto vihjaa tulevan Mokkan muodoista.

Konseptiautosta kannattaa tiirailla ainakin konepellin keskilinjaa ja kulmikasta keulaa, jotka viittaavat Mantan kaltaisiin Opel-klassikoihin. Opel itse käyttää termiä "detoxing", myrkkyjen poistamista järjestelmästä, viitatessaan uuden Mokkan muotoiluun. Sisustassa teemana on puolestaan "digitointi", viitaten ilmeisesti karsittuun tyyliin.

– Uusi Mokka on erittäin tyylikäs verrattuna edeltäjään, kertoi Automotive News Europelle Opelin brittimerkki Vauxhallin toimitusjohtaja Steve Norman.

Opel Mokka

Teknisesti tuleva Opel Mokka nojaa vahvasti Corsaan ja muihin PSA-ryhmän sisarmalleihin. Luvassa on myös e-CMP-sähköperusrakenteeseen perustuva täyssähkömalli, jonka nimen odotetaan Corsa-e:n hengessä olevan Opel Mokka-e. Mielikuvitustaan voi ruokkia Mokka-e:n suhteeni Peugeot e-2008:lla ja DS 3 Crossback E-tensellä, jotka perustuvat 100 kilowatin sähkömoottoriin ja 50 kilowattitunnin akustoon. Sisarmallien perusteella auton toimintamatka pyörinee WLTP-syklillä mitattuna noin 300–320 kilometrin tuntumassa.

– Uusi Mokka on eräs jännittävimmistä autoista pitkässä historiassamme, sanaili Opelin toimitusjohtaja Michael Lohscheller.

Viime vuonna Mokka X:n myynti tippui 35 prosenttia Euroopassa, paineen tullessa erityisesti sisarmalli Opel Crossland X:ltä. Opel myös lopetti Mokka X:n valmistamisen viime vuoden lopussa. Vauxhall-pomo Norman kertoi ANE:lle, että myös Crossland X saa uuden mallipolven, jatkaen Opelin kahden mallin strategiaa pienemmissä crossovereissa.

Toimitusjohtaja Lohscheller puolestaan kommentoi joulukuussa, että merkki ei tarvitse suurta katumaasturia, joten Grandland X jäänee Opelin suurimmaksi tällä haavaa.

Uuden Opel Mokkan valmistus alkaa voimalinjaan katsomatta joulukuussa, ensimmäisten asiakastoimitusten ollessa alkuvuodesta 2021.

Lähteet: Opel, Automotive News Europe Kuvat: Opel

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat