15.2.2017

Vene17: Messujen suurin vene – jättimalli Nord Star 47 SCY

Vene17_Nord Star 47 SCY

Aiemmista vuosista poiketen messujen suurin vene on suomalainen Nord Star 47 SCY.

Pohjanmaan veneenrakennusperinne jatkuu kukoistavana, lähes kaikki isojen veneiden rakentajamme ovat sijoittuneet Vaasan ja Kokkolan seudulle. Pohjalaisten ollessa kyseessä ei voi pieneltä kilpailultakaan välttyä.

Targat, Sargot ja Nord Starit periytyvät kaikki käytännöllisistä ja merikelpoisista työveneistä, mutta ovat yhtälailla etääntyneet alkuperäisistä malleistaan ylellisyydeltään, hinnaltaan ja kooltaan. Targan esiteltyä 44-jalkaisen jättimallinsa onkin jo odoteltu seuraavaa vetoa, joka on nyt esillä Vene-messuilla.

Vene17_Nord Star 47 SCY

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nord Star 47 SCY – 15 metrinen jättiläinen

Nord Star 47 SCY (semi Custom Yacht) on n.15 metriä pitkä ja n.4 metriä leveä, messuhallin seinän viereen aseteltuna sen valtava koko ei aivan pääse oikeuksiinsa.

Perusidea ympärikäveltävästä ohjaushytillisestä veneestä on ennallaan, erotuksena pienemmistä sisaristaan ikkunalinjat on vedetty perinteistä poikkeavasti. Sivuovien lisäksi kabiinin takaseinä aukeaa takakannelle. Tilantuntu luo ylellisyyttä, kun kaikkea ei ole tarvinnut ahtaa venemäisen tiukasti.

Pelkästään flybridge-yläkansi sohvaryhmineen on keskikokoa isomman daycruiserin kokoinen. Makuuhyttejä on kolme, joista suurin on kooltaan 12 m2.

Koolla on tietysti kääntöpuolensa, painoa Nord Star 47 SCY:lle on kertynyt 14 000 kg. Moottoreita voi onneksi asentaa kolmekin, vetovaihtoehtoina akseliveto tai IPS-vetolaitteet.

Kahdella 600-hevosvoimaisella Volvo D8:lla hinta jää vielä alle miljoonan euron, mutta lisävarustelistaa ahmimalla se nousee helposti yli maagisen luvun.

Teksti: Petri Munukka Kuvat: Antti Hentinen

Luetuimmat