5.11.2018

Vuoden Auto Suomessa 2019: Škoda Karoq – pikkuvelikin pistesijoille

Skoda Karoq

Škoda Karoq eteni Vuoden Auto Suomessa 2019 -finaaliin isoveljensä, viime vuonna hopeamitalin saavuttaneen Kodiaqin vanavedessä.

Nykyisin niin muodikkaat katumaasturit eivät yllättäen jyllää Vuoden Auto Suomessa 2019 -äänestyksessä: toiselle äänestyskierrokselle päässeestä kuudesta uutuudesta neljä on henkilöautoja (Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A ja Volvo V60) ja vain kaksi SUV-luokan kulkineita (Škoda Karoq ja Volvo XC40).

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Takana menestystä

Tämä saattaa tuoda odottamatonta etua Karoqille, joka osallistuu tämän vuoden finaaliin isoveljensä Kodiaqin menestyksen innoittamana. Viime vuoden vastaavassa äänestyksessähän suomalaiset autotoimittajat sijoittivat Kodiaqin kunniakkaalle toiselle tilalle, vain niukasti voittajalle hävinneenä.

Lisäodotuksia Škoda Karoqin menestykselle tuo se, että periaatteessa sama auto, läheinen sisarmalli Seat Ateca, oli lähellä voittaa Vuoden Auto Suomessa 2017 -tittelin kaksi vuotta sitten.

Toisaalta Karoq on tämänkertaiseen äänestykseen osallistuvien uusimpien mallien joukossa jo hieman ”vanha” tuote. Auto esiteltiin toukokuussa 2017, mutta Suomeen saapuminen kesti sen verran kauan, ettei Karoq aivan ehtinyt viime vuoden kisaan mukaan.

Pätevät ominaisuudet

Tämä ennakkospekulointi ei poista sitä tosiseikkaa, että kyseessä on erittäin hyvä kompakti katumaasturi. Tämän olemme saaneet todeta monen monituista kertaa viimeisen vuoden aikana koeajettuamme Karoqin eri malliversioita, niin yksilitraisella bensiinimoottorilla, kaksilitraisella dieselillä kuin aivan viimeisimpänä ajossa olleella 1,5-litraisella bensakoneellakin.

Kaikki miellyttäviä, toimivia ja neutraaleja käyttöautoja – Suomeen sopivin ominaisuuksin. Miten tämä realisoituu Vuoden Auto Suomessa 2019 -äänestyksessä, sen näemme Auto 2018 -näyttelyn yhteydessä 9. marraskuuta järjestettävässä Auto- ja liikennegaalassa, missä lopullinen voittaja julkistetaan.

Teksti: Jussi Saarinen Kuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat