Ajoneuvot | 15.11.2019

Kymppitonnilla voimaa – Haibike XDuro NDURO 10.0 on GoExpo Winter -messujen tyyrein sähköpyörä 

Haibiken odotettu uutuus ensi kertaa Suomessa näytillä GoExpo Winter -messuilla Helsingissä.

Jaa artikkeli

Viikonvaihteen GoExpo Winter -messuilla Helsingissä on esillä laaja kirjo talvilajeja – ja myös ympärivuotiseen käyttöön soveltuvia sähköpyöriä. Talvipyöräily kun on pitkälti kiinni vain kolmesta: asenteesta, vaatetuksesta ja kunnollisista nastarenkaista.

EbikebrothersIn osaston ja koko messujen kallein sähköpyörä kantaa pitkää mallinimeä. Haibike XDuro NDURO 10.0 on tosipolkijan valinta, onhan näyttävällä kulkupelillä hintaa 9 449 euroa.

Tuhdilla rahatukolla saa tuhdisti pyörää. Osittain hiilikuiturunkoisen Haibiken se jokin on väkivahva moottori, joka tarjoaa peräti 120 newtonmetrin verran vääntöä.

Haibike XDuro NDURO 10.0

– 630 wattisen akun voimin pyörälle voi luvata noin 60–100 kilometrin sähköajon toimintamatkan, yrittäjä Timo Uotila kertoo.

Painos uutuuspyörällä on painavasta moottorista huolimatta sähköpyörälle tyypilliset 27 kiloa. Ketteryyttä tuo alhainen painopiste.

Kyllä näkyy!

Haibike XDuro NDURO 10.0 -pyörä erottuu pimeästä, kiitos tehokkaan etuvalon ja pyörän taakse kolmiomaisen punaisen valokeilan muodostamien takavalojen. Valokeila näyttää pyörän takaa ohittavalle autoilijalle turvallisen varoetäisyyden.

Edessä lyhyiden valojen valovoima on 450 lumenia, mutta pitkien valojen peräti 5 000 lumenia.

Haibike XDuro NDURO 10.0

GoExpo Winter on tapahtuma, jossa liki sadan näytteilleasettajan voimin on esillä kirjo talvisia aktiviteetteja, olipa kyse liikkumisesta lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Jaa artikkeli

Keskustelu