11.12.2022

Brittilehti listasi: Nämä ovat Vuoden 2022 parhaat sähköautot!

Mercedes-Benz B 250 e
DC-pikalatauksen mahdollistava CCS-liitin on tervetullut näky Mercedeksen kompaktimalliston lataushybrideissä.

Brittiläinen What car? -lehti on listannut vuoden 2022 kymmenen parasta sähköautoa.

Sähköautojen myynti on joka puolella maailmaa ollut varsin kovaa tänä vuonna, Suomessakin sähköautoja on myyty ja ensirekisteröity suuria määriä, esimerkiksi marraskuun ensirekisteröinneistä 24,8 prosenttia oli täyssähköisiä autoja.

Sähköautojen toimintamatkoja yhdellä latauksella ei voi vielä verrata polttomoottorikäyttöiseen autoon, mutta niiden toimintamatkat ja latausominaisuudetkin paranevat koko ajan.

Sähköautot ovat tulleet jäädäkseen, se on varmaa. Brittimedia What Car? listasi vuoden 2022 parhaat sähköautot. Listalla nousseista autoista eikä niiden järjestyksestä tarvitse olla samaa mieltä, listaus on What Car? -lehden näkemys vuoden 2022 parhaista sähköautoista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1. Tesla Model 3

Tesla Model 3

Tesla on ollut se automerkki, joka on tähän mennessä saanut aikaiseksi ehkä kaikkein kovimman hypen. Mutta myös ansiosta, Teslan hyvä toimintamatka sekä toimiva lataus ovat tärkeitä sähköautoissa. Tesla on myös nopea, sen ajettavuus on hyvällä tasolla. Tesla Model 3 ei jättänyt Moottorinkaan koeajossa kylmäksi.

2. Genesis GV60

Genesis GV60

Genesis-merkin virallista maahantuontia Suomeen ei ole, ainakaan vielä, mutta GV60-auto on hyvin lähisukulainen Kia EV6:n ja Hyundai Ioniq 5:n kanssa, mutta kuten kuuluu, Genesis on edellä mainittujen merkkien luksusbrändi, jossa monet asiat on vielä vähän paremmin kuin Kiassa ja Hyundaissa.

3. Kia EV6

Kia EV6 on Hyundai Ioniq 5:n erittäin läheinen sukulainen, mutta joiltain osin jopa vähän parempi. EV6:n ajettavuus on kohdillaan ja siinä on hyvä toimintamatka – ja nyt myös parantuneet latausominaisuudet ohjelmistopäivityksen myötä myös talvella.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

4. Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S 2021 koeajo

Porsche Taycan on auto, joka on ajettavuudeltaan erinomainen. Cross Turismo -malli on myös käytännöllinen farmarikorinsa ansiosta. Porsche ei ole halpa, mutta se on jokaisen sentin arvoinen.

5. Skoda Enyaq

Enyaq on käytännöllinen perheauto, joka on mukava ajaa. Sen vuoksi se nauttii suosiotaan ja on kivunnut Suomessakin rekisteröintitilastojen kärkeen. Parhaimmillaan Enyaq on ehdottomasti RS-mallina.

6. BMW iX3

BMW iX3 on sähköauto, jossa on onnistuttu säilyttämään sen alkuperäinen aihio, eli BMW X3. Käytännöllinen ja tyylikäs SUV. BMW iX3:n käytännöllisyys ja alkuperäisyys ilahduttivat myös Moottorin koeajossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

7. BMW i4

BMW i4

BMW i4 on nopea, mukava ja täyttä premiumia. Yksi varteenotettava kilpailija juuri listaykköselle, eli Tesla Model 3:lle. BMW i4 on erinomainen auto sen kompromisseista huolimatta.

8. Cupra Born

Cupra Born on kuin Volkswagen ID.3, mutta parhaimmat palat siitä ja vähän enemmänkin. Cupra Born ainakin on mukavammin ja näyttävämmin muotoiltu Volkkari.

9. MG4 EV

MG on automerkki, jota ei ole saatavilla Suomesta, ainakaan vielä virallisia maahantuontiväyliä pitkin. What Car? -lehden mielestä se on kuitenkin erinomaista vastinetta rahalle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

10.  Audi E-Tron GT

Audin E-tron GT:n ajettavuus mykistää, se on mukava, nopea ja sporttinen. Myös Moottorin koeajossa Audin ajettavuutta ja voimaa luonnehditaan makeaksi kuin myös Porsche Taycanin ajettavuutta.

Lähde: What Car? Kuvat Moottorin arkisto

Luetuimmat