27.3.2020

Haluatko astua rallilegendan ajokenkiin? Nyt se on mahdollista virtuaalisesti

Dirt Rally

MM-rallikauden ollessa tauolla COVID19-epidemian vuoksi, on hyvä olla vaihtoehtoisia ralliviihdykkeitä tarjolla. Codemastersin uusimpana tempauksena voit asettua Colin McRaen asemaan rallilegendan uran eri vaiheissa Dirt Rally 2 -videopelissä.

Codemastersin Colin McRae Rallyna alkanut pelisarja, joka on tunnettu rallilegendan kuoleman jälkeen Dirt- ja Dirt Rally -pelisarjoina tuo Dirt Rally 2 -peliin uuden pelimuodon. Aiemmin pelattavissa olleiden uratilan, päivittäisten ja viikoittaisten haasteiden ja vapaan kilpailun lisäksi pelissä on nyt Colin McRae -pelitila. Pelitila kuuluu Colin McRae Flat Out -lisäosaan, jonka saa jokainen yhden lisäkauden peliin ostanut, tai sen voi ostaa erikseen.

Nimensä mukaisesti uudessa pelitilassa hypätään suomalaisten sydämiin ronskilla ajotyylillä tiensä löytäneen, vuoden 1995 rallin maailmanmestari Colin McRaen ajokenkiin erilaisissa kohtauksissa skottikuljettajan uran varrelta. Ensimmäisessä haasteessa tehtävänä on ainoastaan selviytyä Mini Cooperilla maaliin saakka, mutta myöhemmissä haasteissa on luvassa muun muassa tiukkoja takaa-ajoja, sekä oman sijoituksen puolustamista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kilinää ja kolinaa ympäri maailmaa

Kaikki skenaariot perustuvat siis oikeasti McRaen uran varrella kokemiin tilanteisiin, joten luonnollisesti usein haasteeseen lähdettäessä auto onkin valmiiksi kolaroitu, pahimmillaan jopa lähes ajokelvottomaksi, kun suomalaisten suussa kilincolin-lempinimen saaneen hurjapään vauhti on jälleen kerran ylittänyt häilyvän ajotaidon rajan.

Tietenkin mukana on maailmanmestaruuskamppailun ja uran komeimpien voittojen lisäksi myös Suomen ralli, jossa McRae lempinimensä sai. Tässä skenaariossa Subaru Legacy RS on pyörinyt useita kertoja katon kautta ympäri, ja jäljellä on vielä kolme erikoiskoetta. Ennen tämän haasteen pelaamista lienee syytä katsoa video McRaen suorituksesta Suomessa 1992, herra nimittäin kerkesi ajaa ulos melkoisen perusteellisesti jo ennen itse kisan alkamista testierikoiskokeella.

Pelattavaa riittää

Mikäli haasteet, 40 kappaletta, loppuvat kesken, niin voi toki larpata lisää Colin McRae -skenaarioita itse. Esimerkiksi Suomen rallista voi etsiä vastaavan mutkan kuin ylläolevassa videossa, ja siitä vain yrittämään täsmälleen samanlaista ulosajoa!

Allekirjoittaneelle tosin riittänee haasteissa pelattavaa. Edellisillan loputtua hermostuneisiin tunnelmiin Ford Sierra RS500:n kolahdeltua Skotlannin kantoihin kiroamisen saattelemana jo alussa, tulee loppuhaasteiden pelaaminen viemään useita viikkoja satunnaispelaajalta.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvituskuvat: Dirt Rally

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat