28.12.2020

Käytetyt erikoisuudet – vuoden valinnat 2020

Käytetyt erikoisuudet -juttusarjan vuoden valinnat 2020 palaa vielä kerran parhaisiin paloihin. Toivottavasti teimme oikeat valinnat monien hienojen autojen joukosta.

Vuoden valinnat 2020 nostaa kuusi upeaa autoa jo julkaistujen juttujen joukosta. Olemme pyrkineet tänäkin vuonna jatkamaan jaloa aatetta mielenkiintoisten autojen nostamisesta merkkiin, autoluokkaan, hintaan tai ikään katsomatta.

Ehkä juttusarjamme on jälleen inspiroinut harkitsemaan hieman niiden kaikkein tavanomaisimpien vaihtoehtojen ulkopuolelta. Maailmasta löytyy onneksi mielettömästi mielenkiintoisia ja harvinaisiakin automalleja eikä niiden kaikkien hinta ole edes täysin saavuttamattomissa.

Samalla Käytetyt erikoisuudet -juttusarja toivottaa kaikille lukijoille oikein hyvää vuotta 2021. Toivottavasti vuoden valinnat 2020 ovat osuvia ja mieleisiä. 

Tori.fi - Citroën Traction Avant 15/6 H

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Käytetty erikoisuus – Vuoden valinnat 2020

Viime vuoden valinnat nosti vuoden ensimmäisen autoyksilön jalustalle, mutta tänä vuonna tyydymme toiseen. Se oli todellinen gangsteriauto Citroën Traction Avant 15/6 H. Alkuperäinen 50-luvun suomi-auto vaikutti kunnoltaan niin hienolta, että vain sopiva konekivääri oli ostettava erikseen. 

Lancia Beta Montecarlo sivu- Tori.fi

Fia-passilla varustettu historic-luokan keskimoottorinen Lancia Beta Montecarlo ralliauto tarjoili helmikuussa aivan toisenlaista ajokokemusta. Punainen pieni paholainen oli kuin suloisensäyseä serkku Lancia 037 ralliautolle. Tämä oli varmasti monen Korvatunturille lähteneessä joululahjatoivelistassa.

Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II Giallo Ginestra - Tori.fi

Tuo maineikas italialaismerkki mahtuu tällä kertaa lyhyelle listalle kahteen kertaan, mutta vain 220 kappaletta valmistettu Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II Giallo Ginestra oli yksinkertaisesti aivan liian herkullinen pala pois jätettäväksi. Nimensä mukaisesti keltainen erikoismalli yhdisteli ralliauton luokitusmallin 2,0-litraisen 16-venttiilisen turboahdetun nelisylinterisen rivimoottorin ja nelivetotekniikan.

Mercedes-Benz G 500 4×4² sivu - Tori.fi

Sen sijaan Mercedes-Benz G 500 4×4² tarjosi jotakin aivan muuta. Kehuimme kyseessä olevan täysin älyvapaa fossiili limenvihreän raikkaassa kuoressa. Se saavutti hulppean 450 millimetrin maavaran osin portaaliakseliensa avulla ja kolme kappaletta lukittavia tasauspyörästöjä varmistivat etenemiskyvyn riittävyyden.

Alfa Romeo Arna ohjaamo - Tori.fi

Viides valinta oli jälleen yhdestä äärilaidasta, kun Alfa Romeo Arna tunkee listalle sekä pitsaa että sushia samaan aikaan. Pilkattu Arna kun yhdisteli erikoisella tavalla Alfa Romeon ja Nissanin osaamista. Myynnistä löytynyt yksilö edusti vieläpä kunnoltaan lähes uudenveroista autoa. 

Renault Avantime - tori.fi

Vuoden valinnat 2020 täydensi tällä kertaa marraskuun lopussa esitelty Renault Avantime. Ainakin neljän tai viiden eri autoluokan piirteitä yhteen autoon yhdistelevä konseptista todellisuuteen tiensä löytänyt malli voi tulla vain Ranskasta. Etanapannun tapaan mielipiteet jakava auto oli vain herkkujen päälle ymmärtävien valinta ja siten täydellinen juttusarjaamme. 

Teksti: Henri Posa, Kuvat: tori.fi

Luetuimmat