29.12.2018

Vuoden 2018 parhaat autonhoitotuotteet

Vuoden 2018 parhaat autonhoitotuotteet

Listasimme vuoden 2018 parhaat autonhoitotuotteet. Kattaus koskee vuoden aikana autonhoitojuttusarjassa esiintyneitä tuotteita.

Vuosi on jälleen vierähtänyt. On hyvä hetki katsoa taaksepäin ja valita vuoden 2018 parhaat autonhoitotuotteet jutuissa esiintyneiden joukosta. Kyseessä ei siis ole absoluuttisesti parhaat tuotteet, vaan suosikkimme vuoden aikana kokeilluista – ensin mainittu olisikin täysi mahdottomuus.

Vuoden aikana jutuissa ehti esiintyä monenlaista tuotetta, joten on sitä silti mistä valita. Vuosien aikana on myös kokeiltu sitä sun tätä autonhoitotuotetta, joten yhtään huonoa tuotetta listallemme ei varmasti mahdu. Suosimme tässä niitä tuotteita, jotka mielestämme edustavat oman alueensa ehdotonta huippua.

Tällä kertaa mukaan mahtui autoshampoo ylläpitopesuihin, raudanpoistoaine esimerkiksi jarrupölyn poistamiseen, hyönteisten raatojen poistamiseen tarkoitettu aine, sumuta ja huuhtele –suojatuote sekä lasien puhdistamiseen tarkoitettu neste. Itsellemmekin hieman yllättäen listalla ei ole yhtään autonpesuvälinettä. Vuonna 2019 voisikin olla hyvä ajatus käsitellä niitä aiempaa enemmän.

Auto Finesse Lather
Tavallinen vahaa sisältämätön autoshampoo on välttämätön autonhoitoon ja Auto Finesse Lather on hyvä tuote tässä luokassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Auto Finesse Lather

Allekirjoittaneen mielestä ehkä kaikkein välttämättömin autonhoitotarve on autoshampoo. Suosittelen aina ensimmäiseksi vahaturvallista, mutta vahaa sisältämätöntä, autonpesuainetta. Tämä on kaikkein yleiskäyttöisin pesuaine ja Auto Finesse Lather kuuluu juuri edellä mainittuun joukkoon.

Testasimme tuotteen alkukesästä ja kehuimme tuotetta vuolaasti. Kyseessä ei ole absoluuttisesti paras shampoo, sillä ainakaan allekirjoittanut ei sellaista ole löytänyt. Lather kuuluu kuitenkin laajaan kärkikatraaseen, josta shampoon valitseminen on lähinnä makuasia.

Bilt Hamber Korrosol
Bilt Hamber Korrosol on raudanpoistoaine, eli sillä poistuvat pienet ruskeat ruostehiput maalipinnalta. Nämä voivat olla esimerkiksi jarrupölyä tai muuta rautajäämää.

Bilt Hamber Korrosol

Eräs vuoden suurimmista yllätyksistä oli Bilt Hamber Korrosol. Vuosien varrella on tullut testattua useita raudanpoistoaineita ja aikanaan myös tehtyä laaja vertailu eri aineista. Sen vertailun aikaan Korrosol ei tosin ollut vielä saatavilla. Muutama vuosi sitten suoritetun Korrosolin pikakokeilun jälkeenkin jäi kuva, että Wolf’s Chemicals Deironizer Decon Gel on luokkansa paras tuote vähintäänkin jaetulla sijalla.

Vasta nyt Bilt Hamberin raudanpoistoainetta enemmän käytettäessä ja verratessa se kuitenkin osoittautui paremmaksi. Ero on pieni, mutta se on olemassa. Tästä syystä nostimme tämän raudanpoistoaineen vuoden parhaiden tuotteiden joukkoon.

Lasol Itikkaliuote
Vuodenaika ei ole otollinen ötökänpoistoon, mutta Lasol Itikkaliuote on hyvä pitää mielessä ensi kesää ajatellen.

Lasol Itikkaliuote

Vuodenaika on täysin väärä ötökänraadoista paasaamiseen. Emme kuitenkaan ole valmiita jättämään erinomaista tuotetta pois listalta vain tästä syystä. Lasol Itikkaliuote kuuluu kiistatta vuoden parhaiden joukkoon.

Esittelimme ötökänraatojen poistoa käyttämällä muun muassa Koch-Chemie Insect&DirtRemoveria. Tämä poisti pinnasta vahat, mutta ei välttämättä ötököitä. Siihen verrattuna Lasolin tuote toimi ilahduttavasti juuri päinvastoin.

Nanolex WashCoat
Nopeimmin autolle saa lisäsuojaa sumuta ja huuhtele -tuotteella. Nanolex WashCoat on erinomainen vaihtoehto auton pikasuojaukseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nanolex WashCoat

Nanolex WashCoat on maalipinnan suojatuote, joka suihkutetaan puhtaalle märälle maalipinnalle pesun jälkeen ja huuhdellaan pois. Näin yksinkertaisesti ja nopeasti auton voi nykypäivänä suojata.

Emme tehneet varsinaista tuotetestiä Nanolex WashCoatin osalta. Se vilahti tänä vuonna jutussa syyssuojauksesta ja mainitsimme sen Sonax Spray & Sealin testissä, vaikka ensimmäisen kerran WashCoat esiintyi Moottorin autonhoitojuttusarjassa jo vuonna 2017. Silloin esittelimme koko sumuta ja huuhtele –tuoteryhmän tämän esimerkin avulla.

Myös aiemmin mainittu Sonax suoriutuu erinomaisesti, mutta Nanolexin valitsimme kustannuksen vuoksi. Helppoutta suosivalle suosittelemme silti Sonaxia. Jos sumutinpullon puute rajoittaa WashCoatin ostamista, niin voi ostaa ensin Sonaxin ja sen loppuessa täyttää sumutinpulloa Nanolexilla.

Sonax Lasinpesu
Sonax Lasinpesu on ilahduttava käyttää ja siksi listallamme. Lasinpuhdistusaine on tärkeä tuote.

Sonax Lasinpesu

Sonax on kuitenkin valmistajana mukana tällä listalla. Heidän valikoimastaan mukaan tarttui Sonax Lasinpesu. Tämä on edelleen paras yhdistelmä käyttömukavuutta, tuoksua, kustannusta ja ennen kaikkea puhdistustehoa, johon olemme lasinpuhdistusaineiden joukossa törmänneet.

Sitäkään emme ole testanneet jutun muodossa, vaan tuote on esitelty juttusarjassa alun perin esimerkkinä lasien puhdistuksesta. Se on itse asiassa julkaistu jo vuonna 2017, mutta vuoden 2018 puolella palasimme tuotteen pariin lasien sisäpintojen puhtauden tärkeydestä tiedotettaessa. Sallittakoon tämä, sillä eihän viime vuonna edes julkaistu vastaavaa suosikkilistausta vuoden parhaista.

Teksti ja kuvat: Henri Posa