MP_20

Ajoneuvot Moottoripyöränäyttely Moottoripyörät MP20 31.1.2020

Näe, koe ja nauti MP 20 – vahvasti viritetyt vinkit moottoripyörämessuille

Viikonlopun aikana Helsingissä on luvassa moottoripyörämessuja useamman jättimäisen hallin mitalla. Puitteet tapahtumalle tarjoaa Messukeskus ja vinkit mainiolle näyttelykierrokselle puolestaan Moottori.

Kun Viisikko-seikkailusarjojen ystävä saapuu Pasilaan ja suuntaa juna-asemalta Messukeskuksen uumeniin, on pöytä katettu seikkailulle. Mutta kuten arvata saattaa, ensin on eväiden vuoro.

Viisikko-kirjoissa ruokahetket kuvaillaan lähes piinallisen yksityiskohtaisesti, mutta aivan väärässä kirjailija Enid Blyton ei ole ratkaisussaan. Evääthän tekevät retken. Niin tälläkin kertaa.

Messukierroksen avaamiseen soveltuvia kuppiloita Messukeskuksessa on useampia, mutta niistä pisimmän korren vie kupliviin juomiin erikoistunut Corner, jonka kiistatta parasta antia on sen sijainti. Se on lähellä.

Moottoripyörämessujen tunnelmaan ei kuohuviini luontevasti taivu, mutta tarjolla on eräänlainen makkarashotti ja messujen nimikko-olut kaukaa Espoosta. Yhdistelmä on niin mainio, että kassan vedätyksen huomaa vasta paljon myöhemmin.

Juoma ja snack-yhdistelmälle on mainoksessa kerrottu huokea kimppahinta, mutta erillisinä ostoina kuitille lyötynä lasku suolaantuu selvästi. Mutta messuopasta selaillessa sitä ei huomaa.

MP_20

Makkarashotti on sentään mainio ja tunnelmakin on eksoottinen. Vähän kuin maailmalla matkustaisi.

Petrol Circus Custom Bike Show

Rakennettujen moottoripyörien lisäksi hallissa kaksi esille pääsee edustava joukko kustomointiosaamista erilaisten ajoneuvojen muodossa.

MP_20

Hevosvoimia, ahtamista, steam punkia, pitkiä keuloja ja rock’n rollia. Tarjolla on kaikkea.

Huoliteltua messulookia kaipaavan paras ystävä hallissa on parturi Pete, jonka työpisteessä kannattaa poiketa vaikka vain katsomassa, miten paatuneesta partamiehestä taiotaan todellinen herrasmies.

MP_20

Samasta hallista löytyy myös tämän vuoden messuerikoisuus, eli hyväntekeväisyysarvonnan ykköstähti Nightshift 2 -moottoripyörä.

Indian Scoutista Janne Juntusen muovaama näyttelypyörä arvotaan uudelle omistajalleen sunnuntaina. Moottorin koeajoraportin hyvää tekevästä moottoripyörästä voi lukea täältä.

Indian Nightshift 2

Kympin arvalla voi siis voittaa 35 000 euron moottoripyörän omakseen. Diili ei ole hyvä, se on huikea. Mutta vain yhdelle onnekkaalle.

Kamapörssi täynnä löytöjä

Perinteikäs kamapörssi viereisessä hallissa keskittyy käytettyjen moottoripyörävarusteiden kauppaan.

MP_20

Jos oma nahkapuku on saanut talven aikana lastulevykaapissa kutistumiskohtauksen, löytää se täältä uuden omistajan melko varmasti.

Samalla visiitillä löytynee pari kokoa isompi puku tilalle, eivätkä hinnat todellakaan huimaa päätä.

Kalusto uusi, hallissa kuusi

Halleista suurin on moottoripyöräuutuuksista kiinnostuneen pääkohde, jossa työpaikkalääkärin suosittelema 10 000 päivittäistä askelta tulee tahkottua varsin vaivatta. Messureissun voi siis perustella uskottavasti myös hyötyliikunnalla.

Kuumimpien uutuuksien joukko on kirjava ja kattava. Messujärjestäjän suosituslistan perusteella vauhtiin pääsee vaivatta. Luontevinta lienee pelin avaaminen kulmasta ja eteneminen vyöryttäen käytävä kerrallaan.

Useimmat uutuudet on koottu kävijäystävällisesti pisimmän keskusväylän varteen. Kulkiessa kannattaa pitää silmät auki, sillä kiinnostavaa nähtävää on sijoiteltu sinne tänne.

Suunnistusta helpottaa virallinen messuopas, jonka saa muun muassa Moottorin ja Autoliiton osastolta 6g71.

MP_20

MP_20

Viisas messuilija kirjoittaa nämä koordinaatit käteensä tussilla jo kotona. Tai poimii oppaan matkaansa jo messukeskukseen saapuessaan. Kuten arvata saattaa, on jakelu messuoppaan osalta varsin kattava.

Aprilia RSV4 1000 Factory

Uudistuttuaan tämä hypersport on entistä tehokkaampi ja näyttävämpi. Yhdistelmä antaa riittävästi aihetta vierailulle.

Niu NGT

Tämä sähköinen skootterimerkki on Moottorin lukijoillekin tuttu. Niu oli toinen tähti Hankoon sijoittuvassa matkajutussamme. Messuilla esillä oleva uutuusmalli NGT:N luvataan olevan ripeä otteissaan ja tarjoavan 140 kilometriä ajonautintoa yhdellä latauksella.

Vespa Elettrica

Täyssähköälyskootterimalli on jo nimenä niin käsittämätön, että laite on nähtävä omin silmin. Klassista Vespaa on tarjolla vain ripaus, mutta tilalle tuupataan kattavasti muuta. Kevytmoottoripyöräluokkaan kuuluvaa Vespaa hallitaan mobiilisovelluksella.

Ligier JS50L Sport Ultimate

Ligierin lippulaivamalli on sporttinen pakkaus. Mopoautosta löytyvien herkkujen lista on hengästyttävä. Ohjaustehostin, peruutuskamera, ilmastointi ja ”soivaksi” kuvailtu hifi-paketti ovat vain siivu kiinnostavasta kokonaisuudesta.

Honda CRF1100 Africa Twin

Tämän pyörän kohdalla kiire loppuu ja pian korvissa soi Toton Africa, joka on osalle maailman paras biisi. Siitä voi onneksi olla myös eri mieltä. Mallivuodelle 2020 Honda on loihtinut klassikkomalliinsa kattavan teknisen päivityksen. Ajoasentokin tuntuu luontevammalta kuin ennen, jos moinen lienee mahdollista. Twinin runko on kevyempi, moottori tehokkaampi, vääntävämpi ja vakionopeudensäädinkin vakiovaruste.

Indian Challenger

Indianin osastolla mieli lepää ja rahoistaan kaikkea muuta kuin tarkka seuralainen sijoittaa euronsa huppariin. Varsinainen uutuus on kuitenkin Challenger, V2-moottorilla varustettu bagger.

Suzuki V-Storm

Uusi V-Storm parivaljakko on rakennettu seikkailua varten, ainakin jos valmistajaa on uskominen. Jos kotijoukkojen pehmittäminen ostopäätöksen kannalle vaatii lisäperusteluja, voinee sellaisena käyttää valmistajan lupausta täydellisestä ajokokemuksesta myös kaksin.

Kawasaki Z H2

Tämä Zeta lienee radikaalein, tehokkain ja teknisesti kehittynein mallisarjansa edustaja koskaan. Valmistaja lupaa, että samanlaista hypernakua ei muilta löydy.

Yamaha MT-125

Piikkiluokkaan kuuluva uutuus on myös koeajettavissa messuilla. Moottoritekniikka on päivitetty ja ulkomuotokin uudistunut edukseen.

BMW XR

Yhdistelmä sporttia ja pidemmällä reissulla arvonsa lunastavaa mukavuutta, jolla mukavuudenhaluisinkin seikkailija jaksaa maahantuojan mukaan kotiseutua kauemmas.

Husqvarna 701 Supermoto

Päivitetty elektroniikkapaketti nostaa suorituskykyä ja parantaa turvallisuutta. Kokonaisuutta kehutaan taikasanalla monipuolinen.

KTM 390 Adventure

Seikkailupyörä seikkailijoille. Ketteräksi, kevyeksi ja kompaktiksi luonnehdittu uutuus täydentää valmistajansa valikoimaa helposti lähestyttävällä yhdistelmällä varustelua ja menevää muotoilua.

Triumph Rocket 3

Markkinoiden suurin sarjatuotantopyörä on käynyt läpi kattavan uudistuksen. Valmistajan mukaan tämä pyörä kelpaisi jopa James Bondille, ellei maailman tunnetuin fiktiivinen agentti ajaisi saman valmistajan muulla kalustolla.

Harley-Davidson LiveWire

Täyssähköinen Harrikka, on uutuus, joka jakaa mielipiteet vahvasti. Osalle tämä moottoripyörä on parasta mitä merkiltä on koskaan nähty, osalle se on pyhäinhäväistys. Puritanisteille lohtua suo samalta osastolta löytyvä toinen uutuus. Low Riderin voiman takaa Milwaukee-Eight 114 -moottori.

Ducati Streetfighter V4S

Maailman tehokkain luokassaan, EICMA 2019 -messujen kaunein moottoripyörä. Muita syitä osastovisiitille ei tarvinne kukaan.

Eikä tässä vielä kaikki

Messukierroksen mutkittelun jälkeen saattaa päivä tuntua jo valmiilta, mutta kyseessä on vain hetken kestävä harha.

MP_20

Samalla lipulla tarjolla on vielä stunt show, Miss Mp 20 -kisat, koeajoradan koeajomahdollisuudet, MP-rock -bändikisa ja liuta matkailupainotteisia tietoiskuja, joten pienen tauon jälkeen on aika jatkaa kierrosta.

MP 20 -tapahtuma on koko päivän ohjelmanumero. Innokkaimmille kenties useammankin. Eli nähdään messuilla lauantaina. Ja sunnuntaina.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat