MP20_Verge TS

Ajoneuvot Moottoripyöränäyttely Moottoripyörät MP20 1.2.2020

Verge TS – viimeisimmät uutiset suomalaisen sähkömoottoripyörän markkinoilletulosta

Erikoisen vannemoottoriratkaisun ympärille rakennetun suomalaisen Verge TS -sähkömoottoripyörän on luvattu tulevan sarjatuotantoon vuoden 2020 alussa.

Suomalaisella 1000 newtonmetrin väännöllä varustetulla Verge TS -sähkömoottoripyörällä riittää vientiä. Ollaanko tuotannon suhteen aikataulussa? Muun muassa sitä kävimme kysymässä yrityksen toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäeltä.

MP20_Verge TS

Marraskuussa Verge oli esillä Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä aiheuttaen runsaasti positiivista pöhinää ympärillään.

Nyt pyörä on nähtävillä Helsingin Messukeskuksessa MP20-näyttelyssä ja sieltä suunta on suoraan Saksaan seuraaville messuille.

MP20_Verge TS

Kuluttajahinta kiinnostaa

Yrityksen omilla verkkosivuilla Verge TS:n hinnaksi kerrotaan 24 990 euroa ilman veroja. Mikä on lopullinen kuluttajahinta Suomessa, toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäki.

– Meidän laskelmien mukaan autoveron osuus on 1000–2000 euron välillä ja sen jälkeen hintaan lisätään arvonlisävero.

Tämä tarkoittaisi alimmillaan noin 32 000 euron verollista hintaa.

MP20_Verge TS

Vertailun vuoksi Zero SR/F Premiumin 28 123 euron hinnassa on maahantuojan ilmoituksen mukaan autoveroa 3 233 euroa, joten tämän hetken arvio saattaa olla vähän optimistinen. Jos Vergen autovero olisi sama kuin Zerossa, muodostuisi lopulliseksi kuluttajahinnaksi noin 35 000 euroa.

Vergellä on ennakkotilauksia tällä hetkellä 20 maasta ja kaikissa niissä verokohtelu on erilainen ja arvonlisäprosenteissakin on eroja, joten siksi yhteisillä englanninkielisillä verkkosivuilla on mainittu veroton hinta.

Kesällä 2020 ensimmäiset pyörät kuluttajille

– Heti kun meillä on aktuaalinen pyörä olemassa, niin meillä on lopullinen Suomen hintatietokin kertoa, vakuuttaa Lehtimäki.

Tästä toimitusjohtajan kommentista päästäänkin toiseen polttavaan kysymykseen, milloin se sitten tulee sarjatuotantoon?

Tämän hetken tiedon mukaan ensimmäiset pyörät saadaan kuluttajille kesän 2020 aikana. Aikataulun venymiseen on luonnolliset syyt.

– Meillä on ollut päällekkäin menossa samaan aikaan pyörän kehitys, pyörän tyyppihyväksynnät ja tuotantolaitoksen hyväksynnä Ne eivät ole pieniä asioita täysin uudelle yritykselle ja tuotteelle.

Lehtimäen mukaan tuotantolaitoksen hyväksynnöissä on muutama ylimääräinen koukku esimerkiksi Uudenkaupungin autotehtaaseen verrattuna, joka on pelkkä tuotantolinja, ei kokonainen tuotantolaitos.

Samaan hengenvetoon hän lisää, että kaikki teollisuuden kanssa tekemisissäolevat yhteistyökumppanit ovat positiivisesti häkeltyneitä Vergen nopeasta aikataulusta, kun muutamassa vuodessa luodaan tyhjästä kaikki, tuotteesta ja tuotantolaitoksesta lähtien.

Seuraavaksi Saksaan

MP20-messujen jälkeen Verge pakataan ja viedään Saksaan seuraaville messuille, ja sille on hyvä syynsä.

MP20_Verge TS

– Saksassa sähkömoottoripyöriä myydään 300-kertainen määrä Suomeen verrattuna, joten siitä jo jokainen ymmärtää meidän päämarkkina-alueen olevan muualla kuin Suomessa. Vaikka tietysti olemme suomalaisuudestamme ylpeitä, päättää Lehtimäki.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat