3.2.2020

MP 20 jälkipyykki on pesty – jatkoa seuraa!

MP_20

MP 20 -messut houkuttelivat yli 55 000 motoristia Helsingin Messukeskukseen viikonlopun aikana. Palautteen mukaan kiinnostus moottoripyöräilyä kohtaan on nousussa.

MP-messujen jälkipyykki on pyykätty ja kerätyn palautteen perusteella messupäivien ykkönen oli lauantai 1.2. Päivä houkutteli Pasilaan yli 30 000 motoristia, messujen kokonaiskävijämäärä ylitti 55 000:n vieraan rajan.

Kävijämäärä ei ole verrannollinen viime vuoteen, sillä silloin järjestettiin pelitapahtuma Assembly samaan aikaan MP-messujen kanssa ja pelitapahtuman osallistujat pääsivät MP-messuille veloituksetta. Jos verrataan vain MP-messuille lipun ostaneita tai kutsun saaneita, MP 20 -messuille saapuneiden motoristien määrä nousi 6 %.

Tänä vuonna uutuuspyörien joukossa oli jo kymmenkunta sähkömoottoripyörää ja skootteria.

Messukeskus järjesti MP-messut nyt jo 15. kertaa Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kauppa kävi ja sähkö kiinnosti

Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa Harley-Davidsonilta kertoo maahantuojien olevan tyytyväisiä  tapahtumaan ja moottoripyörien myyntiin.

– Kauppa on käynyt viime vuotistakin paremmin. Uskon, että moottoripyöräily tulee nousemaan tulevina vuosina entistä suositummaksi tavaksi liikkua lähialuematkailun lisääntyessä. Prätkällä pääsee liikkumaan ruuhkissa helpommin ja päästöt ovat keskimääräisesti moottoripyöräilyssä autoilua pienemmät. Osastollamme esitelty sähkömoottoripyörä kiinnosti kovasti MP-messujen kävijöitä. Uskon, että ensi vuonna tullaan näkemään paljon enemmän sähkömoottoripyöriä.

Live Wire

Tyytyväisiä motoristeja messuilla

Kantarin tekemän kävijätutkimuksen mukaan kävijät olivat taas erittäin tyytyväisiä tapahtumaan (95 %) ja heistä peräti 93 % kertoi tulevansa MP-messuille myös ensi vuonna.

Messut on vahvasti valtakunnallinen tapahtuma. Kävijöistä 35 % tuli messujärjestäjän kertoman mukaan pääkaupunkiseudulta.

Pohjois-Euroopan suurin moottoripyörätapahtuma kiinnostaa myös naapurimaiden motoristeja ja messuille saapui muun muassa yli 600 motoristin ryhmä Ruotsista.

MP20

Kävijät tulivat messuille katsomaan uusia moottoripyöriä, mopoja ja skoottereita. Kävijätutkimukseen vastanneista 18 % harkitsi omakohtaista hankintaa vuoden sisällä.

Uudet tähdet julki

Nyt jo toista kertaa arvottiin MP-messuilla MP Stars -kuskit, jotka saavat moottoripyöräalan tukea seuraavalle kisakaudelleen. MP Stars -kuskeja arvottiin kymmenen ja he ovat Lenni Klemetti, Tomi Salminen, Teemu Kangas, Sebastian Sahila, Samu Niinimäki, Jesse Kilpeläinen, Janne Helenius, Jarkko Ylä-Häkkinen, Teemu Saesvuo ja Jani Heikkonen.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa MP-messuilla arvottiin uniikki hyväntekeväisyyspyörä, jonka moottoripyörärakentaja Janne Juntunen oli rakentanut. Hyväntekeväisyyskohteena oli Nuori Kirkko ry:n kautta nuorten moottoripajatoiminta.

Arvonnassa oli mukana hyväntekeväisyyslipun ennakkoon ostaneet ja messuilla arvan ostaneet. Voitokkaat numerot sisältävä arpa myytiin messujen aikana.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Miss MP20, MP-rock, Petrolin pyörät

MP-messujen Miss MP20 -kisan voitti turkulainen Jenna Lehtimäki.

Miss MP20

MP-rock bändikisan voitti Hazy Tribe Raahesta.

Lauantaina palkittiin myös Petrol Circus Custom Bike Show’n pyörät. Näyttelyn Paras pyörä -palkinnon sai Ville Lensun Turbo Monkey.

MP20_PetrolCircus_

Custom-sarjan voitti Janne Anttilan Prince of India, Street-sarjan Santtu Niemen T-Rod, Classic-sarjan Miska Kähkösen Suzuki GSX750 ja Open-sarjan Ville Lensun Turbo Monkey. Nuori Rakentaja -palkinnon sai Eetu Piensalmi IFA Bobber 1954:llä, Yleisön valinta oli Tero Honkaniemen Daytona Monkey, Tuomariston valinta oli Janne Anttilan Price of India ja Tuomariston erityismaininnan sai Matias Nygårdin All in Cafe Racer.

Seuraavan kerran moottoripyörämessut järjestetään 5. – 7.2.2021 Messukeskuksessa Helsingissä.

Lähde: Messukeskus Kuvat: Antti Hentinen

Luetuimmat