26.11.2017

Äänestä suosikkisi voittoon – Vuoden Auto Suomessa 2018 finaalikierros

Vuoden Auto Suomessa 2018

Kärkikuusikko on valittu, mutta ken on heistä Vuoden Autoin?

Alussa oli 39, mutta finaalikierrokselle kelpaa vain kuusi parasta. Vuoden Auto Suomessa 2018 etenee nyt toiselle kierrokselle, jonka tulos kerrotaan 13.12. Auto- ja Liikennegaalan yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Mutta tätä mieltä olivat Auto- ja liikennetoimittajat ry:n ammattilaiset. Nyt haluamme kuitenkin tietää Moottorin lukijoiden mielipiteen siitä, mikä kuudesta uutuusmallista ansaitsee tulla Vuoden Autoksi Suomessa.

Yleisöäänestyksen ensimmäisen kierroksen kärkikymmeniköksi selviytyivät Volvo XC60, Škoda Kodiaq, Toyota C-HR, Peugeot 5008, Alfa Romeo Stelvio, BMW 5-sarja, Citroën C3, Kia Stinger ja Opel Insignia.

Äänestyksen ensimmäisen kierroksen tapaan myös toisen kierroksen äänestäneiden kesken arvotaan kaksi Moottori-pipoa talvipyryjen selviytymisvälineeksi. Äänestyksen toinen kierros sulkeutuu 12.12. kello 12:00 ja sen tulos kerrotaan heti varsinaisen Vuoden Auto Suomessa 2018 -valinnan jälkeen 13.12. illalla.

Viime vuonna Vuoden Auto Suomessa -palkintopöydän tyhjensi Volvo S90/V90, joka voitti ammattilaisäänien lisäksi myös lukijaäänet. Toimittajat äänestivät toiselle sijalle niukasti Seat Atecan, Alfa Romeo Giulian varastaessa yleisöäänet. Kolmanneksi sijoittui molempien äänestysryhmien mielestä tasapainoinen Mercedes-Benz E-sarja.

Tämän vuoden finalistijoukosta löytyy tiettyjä samankaltaisuutta viime vuoteen verrattuna.