Ajoneuvot | Uutinen | Vene 20 Båt | Venenäyttely | 14.2.2020

Vene 20 Båt: Pelkistetysti ja sähköisesti – Rand Picnic 18

Tankalaisvalmistajalta kiinnostava vaihtoehto vesillä kruisailuun.

Jaa artikkeli

Tanskalaisen Randin Picnic 18 on tyylipuhtaan pelkistetty ja väritykseltään hillitty ilmestys. Venettä esittelee myyntijohtaja Jannik Friis, jonka mukaan vene erottuu erityisesti muotoilunsa puolesta venemassasta. Vene edustaa pelkistettyjen muotojen ja hillityn väristen materiaalien skandinaavista ajattelua. Suunnittelu ja muotoilu ovat tanskalaista käsialaa.

 

Veneen peräpeiliin kiinnitetty Torqeedon perämoottori näyttää kieltämättä vaatimattoman pienikokoiselta, mutta Friis vakuuttaa, että voimanlähteen kyvyt kyllä riittävät 5,35-metrisen veneen tarpeisiin. Mukavaksi matkavauhdiksi on luvassa seitsemän solmua ja toimintamatkaa sähköllä 50 merimailia.

– Tämän veneen valitsevilla ei ole itsetunto-ongelmia, joka vaatisi veneen perään kookasta moottoripakettia, Friis pohtii pilke silmäkulmassa.

Picnic 18 on 390–420-kiloinen maksimissaan 10 hengelle mitoitettu venemalli. Kun avoveneen keskiosan pöytä lasketaan alas, voi sen paikalle askarrella 200×180 senttiä kookkaan pehmustetun makoilutason. Randin Picnic 18:n voimanlähteen maksimitehoksi on määritelty polttomoottoriversiona 60 hevosvoimaa tai sähköversiona 50 kW.

Sähkö kasvattaa suosiota

Kiinnostavaa on, että entistä useampi valitsee perämoottoriksi sähköisen moottoriversion.

– Nyt jo 70 prosenttia asiakkaistamme valitsee sähköperämoottorin, kun tuo osuus vielä vuosi sitten oli noin 40 prosenttia. Kiinnostavaa on, että varsin moni ostaja valitsee veneen sitä ennakolta näkemättä tai koeajamatta, päätös siis tehdään netin, valokuvien ja faktojen avulla. Kaksi eri mallisarjaa tarkoittaa kahdeksaa eri veneversiota, joiden pituudet ovat välillä 5,35–7,99 metriä.

Friis kertoo, veneitä myydyn sitten aloittamisen ja vuoden 2016 maailmanlaajuisesti hieman yli 230 kappaletta. Randin Picnic 18 on valmistajansa malliston pienin ja maksaa ilman alv-veroja polttomoottoriversiona 21 900 euroa ja sähköisenä 24 900 euroa.

Jaa artikkeli

Keskustelu