3.11.2021

Päivän kuva: Vuoden Auto Suomessa 2022 -valinta on käynnissä – tittelistä kilpailee 27 autoa, joista 16 kulkee pelkällä sähköllä

Vuoden Auto Suomessa 2022

Vuoden loppupuolella Auto- ja liikennetoimittajat ry laittaa kuluneen 12 kuukauden aikana Suomeen saapuneet autouutuudet riviin. Yksi näistä saa tittelin Vuoden Auto Suomessa.

Sähköautot ovat yksi automaailman suurimmista trendeistä tällä hetkellä. Niiden tarjonta ja myyntimäärät ovat kovassa kasvussa. Uusien vaihtoehtojen määrän huomaa helposti myös jo perinteeksi muodostuneessa Vuoden Auto Suomessa -kilpailussa.

Auto- ja liikennetoimittajat laittavat kuluneen 12 kuukauden aikana Suomeen saapuneet autouutuudet riviin vuoden loppupuolella. Ehdokaslista julkaistiin 1.11. ja se koostuu tänä vuonna 27 autosta. Huomion arvoista on, että näistä 14 ovat pelkästään sähköisellä voimalinjalla tarjolla olevia malleja. Kaksi ehdokasta on tarjolla polttomoottorin lisäksi täyssähköisenä vaihtoehtona (Citroen C4 ja Opel Mokka) ja yksi on saamassa täyssähköisen voimalinjan (Peugeot 308) hieman myöhemmin.

Ehdokaslista kokonaisuudessaan:
Voit lukea autosta lisää klikkaamalla auton nimeä.
Audi Q4 e-tron
Audi e-tron GT
BMW iX
Citroën C4
Dacia Sandero
Fiat 500
Ford Mustang Mach-E
Hyundai Bayon
Hyundai i20
Hyundai Ioniq 5
Hyundai Tucson
Kia EV6
Maxus Euniq 5
Mercedes-Benz C-sarja
Mercedes-Benz EQA
Mercedes-Benz EQS
Mercedes-Benz S-sarja
Nissan Qashqai
Opel Mokka
Peugeot 308
Polestar 2
Renault Arkana
Škoda Enyaq
Subaru Outback
Tesla Model Y
Toyota Yaris Cross
Volkswagen ID.4

Ensimmäisellä kierroksella Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistöstä koostuvan tuomariston jokaisella jäsenellä on käytössään kuusi ääntä. Kuusi eniten ääniä saanutta autoa julkaistaan 10.11. ja jatkavat matkaa finaalikierrokselle. Vuoden Auto Suomessa 2022 julkaistaan 16.12.

Teksti ja kuvat: Mikko Autio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy