Rengastesti talvi

Ajoneuvot Nastarenkaat Rengastesti Renkaat Talvirenkaat Testit Uutinen 30.10.2019

Moottorin suuri nastarengastesti: Nokian Hakkapeliitta 9 on edelleen yksi kärkirenkaista

Suomalaisen talvirengasosaamisen ylpeys Nokian Hakkapeliitta 9 jatkaa uuteen kauteen vanhoin eväin. Nekin riittivät testissämme jaettuun kakkossijaan.

Vaikka kulissien takana varmasti tapahtuukin, Nokian Renkaat ei ole ainakaan vielä vastannut Michelin X-Ice North 4:n viime vuonna asettamaan 250 nastan haasteeseen.

Nokian Hakkapeliitta 9Suomalaisten suosikki, Nokian Hakkapeliitta 9, luottaa edelleen alalla melko vakioksi asettuneeseen 190 nastan määrään yhtä rengasta kohden.

Pelkkä nastamäärä ei kuitenkaan luonnollisesti kerro koko totuutta, sillä renkaan ominaisuuksiin vaikuttavat lukuisat muutkin seikat, kuten renkaan rakenne, kumiseos sekä kulutuspinnan kuviointi.

Yhtä aikaa hauska ja turvallinen

Nokialaiset ovat onnistuneet näiden osa-alueiden optimoinnissa hyvin, sillä jo alkuvuodesta 2017 esitelty Hakkapeliitta 9 pitää edelleen pintansa, vaikka Michelinin moninastarenkaan ohella kilpailu on kiristynyt myös Saksan suunnalta: testiimme osallistunut uutuusrengas Continental Conti Ice Contact 3 sijoittui tuoreimman rengastestimme loppuarvostelussa jaetulle toiselle sijalle yhdessä Hakkapeliitan kanssa. Voiton vei Michelin, pitkälti erinomaisen jääpitonsa ansiosta.

Testitiimimme kehui Hakkapeliitta 9:ää lumella ajettavuudeltaan hauskaksi talvirenkaaksi. Vaikutelman luo osaltaan rauhallisen yliohjautuva peruskäytös, ja renkaan muodostama etuakselipito on erinomainen paitsi lumella, myös jäällä.

Paketti on kunnossa myös sulalla kelillä muihin testattuihin nastarenkaisiin verrattuna. Ajokäytös on niin märällä kuin kuivallakin loogista, ja nokialainen on kaiken kaikkiaan ääritilanteissa turvallinen rengas. Se, että alla on nastarengas, ei kuitenkaan helposti unohdu, siitä pitää varsin korkea melutaso huolen.

Kattava testiraportti on luvassa 30.10. ilmestyvässä Moottorin numerossa 11/2019. Ilmestymispäivästä lähtien voit ostaa sen sähköisenä näköislehtenä Lehtiluukusta.

Testatut renkaat, koko 205/55 R16:

Nastarenkaat

  • Antares Grip 60 Ice
  • Continental Conti Ice Contact 3
  • Gislaved Nord Frost
  • Goodyear Ultra Grip Ice Arctic
  • Hankook Winter iPike RS2
  • Michelin X-Ice North 4
  • Nokian Hakkapeliitta 9
  • Viatti Brina Nordico

Lue lisää

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat